Slik fungerer vinnerskallen Kristoff

Lurte sin egen mor i WordFeud: - Er ekstra glad i å vinne.

SOM PACMAN: Alexander Kristoff gir seg aldri så lenge han lukter seier. Denne sesongen har han glefset i seg 20 triumfer, og nå sikter han mot VM-gull i Richmond. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SOM PACMAN: Alexander Kristoff gir seg aldri så lenge han lukter seier. Denne sesongen har han glefset i seg 20 triumfer, og nå sikter han mot VM-gull i Richmond. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RICHMOND (procycling.no): - Han har kjent på hvordan det er når du ikke har den fysiske kapasiteten til å vinne, sier trener og stefar Stein Ørn om VM-favoritten Alexander Kristoff.

Den tiden er så definitivt forbi. Men 28-åringen fra Stavanger har en appetitt like stor som Pacman når det gjelder å vinne sykkelritt.

«Dyret fra Storhaug» har fått i seg 20 seirer så langt i sesongen.

 - Ingen liker å tape, men jeg tror ikke han synes det er noe verre enn andre. Han er bare ekstra glad i å vinne, sier mor Anne Kristoff til procycling.no.

Stimuleres til å vinneI løpet av konkurransesesongen forsøker Alexander å trigge vinnerinstinktet så mye som mulig.

Da Edvald Boasson Hagens egenskaper ble forsøkt endret av Team Sky, og han kjørte mange ritt som hjelper inn mot fjellene, var et understiumlert vinnerinnstinkt blant utfordringene.

Man snakket om at villdyret i ham gradvis forsvant. Slik har det heller aldri vært for Kristoff.

Underveis i sesongene ser man Katjusja-rytteren spurte for livet om så det dreier seg om å sikre 21.-plassen i gruppe to eller tre i et av vårens etapperitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.