Slik går det når du vedder med sjefen i lystig lag

Liverpool-fan Ketil «Anfield» Johnsen tapte iskaldt veddemål. - Dette gjør jeg aldri igjen.

(Nordlys/Dagbladet): Han angret bittert etter hvert som timene nærmet seg kl 11.00 mandag formiddag, den godeste Ketil «Anfield» Johnsen. Den svorne Liverpool-supporteren inngikk tidligere i januar et litt vel entusiastisk veddemål med sin sjef på årsfesten til Rica Ishavshotel, skriver Nordlys.

Sjefen, hoteldirektør Ulf Johansen, er nemlig en like svoren United-supporter som Johnsen er Liverpool-fan, og lot ikke sjansen gå i fra seg, og veddemålet ble inngått.

Tapte United søndagens storkamp hjemme mot Liverpool skulle sjefen bade. Tapte derimot Liverpool, måtte Johnsen finne seg i et iskaldt møte med arktiske badetemperaturer.

- Veddemålet ble annonsert til stor forlystelse foran resten av personalet på årsfesten, så det var vel ingen vei utenom, sier Johnsen.

Filmet det hele - for sikkerhets skyld Resultatet i kampen ble som de fleste av ekspertene på forhånd hadde tippet. De for øyeblikket suverne serielederne fra Manchester kontrollerte kampen inn til en 2-1 seier etter at Robin van Persie og Nemanja Vidic scorte for United.

Nyinnkjøpte Daniel Sturridge reduserte for Liverpool, og for en stakket stund gav Johnsen nytt håp. Dog forgjeves.

Så kl 1100 tidligere i dag var det ingen bønn: Johnsen strippet ned til trusa, og gjorde seg klar for en heller kald fornøyelse. For å kontrollere at det hele gikk rett for seg, stilte selvsagt både sjefen og andre arbeidskolleger opp som vitner. Og filmet det hele. Sånn for sikkerhets skyld.

Stakk tåa nedi først - ikke lurt På spørsmål fra Nordlys om det var en forfriskende dukkert, kommer det raskt fra Johnsen:

- Det er noe av det kaldeste og vondeste jeg har vært med på. Det er definitivt siste gang jeg skal gjøre noe slikt, sier han og utdyper:

- Det dummeste var imidlertid at jeg stakk tåa nedi først, sånn for å sjekke temperaturen. Det skulle jeg aldri har gjort.

Planen var egentlig at Johnsen, som har sverget troskap til de røde fra Merseyside siden Kenny Dalglishs dager på 80-tallet, skulle ta sats og hoppe direkte uti. Det ble med planen.

- Det var lav sjø. Med snø og et lite islag oppå. Også hadde jeg jo kjent på temperaturen. Derfor ble det en litt annerledes tilnærming enn planlagt, sier Johnsen.

Innsatsen var bra På videoen ser man at Johnsen jobber litt med seg selv, før han etter hvert får senket sitt legeme ned i vannet. Veien opp av vannet viste seg å være hakket vanskeligere, og da var det greit å kunne få hjelp av sjefen sjøl - hoteldirektør Johansen.

Men innsatsen var det ingenting å si noe på, forteller hoteldirektøren.

- Innsatsen var absolutt bra, og han skal ha for at han stod fast ved sitt ord og oppfylte veddemålet, sier Johansen, som kommenterer Johnsens noe alternative fremgangsmåte for å komme seg i vannet slik:

- Det viktigste var at han kom seg både ned og opp med helsa i behold.

- Dette til tross for at han nok ikke gledet seg så fryktelig mye, føyer han til med en liten latter.

Beskjeden fra den stivfrosne Liverpool-supporteren er imidlertid klar:

- Jeg skal aldri gjøre dette igjen.

For ordens skyld kan Nordlys tilføye at det var både minusgrader og snø ute da badeturen ble gjennomført. Badetemperaturen lå rundt tre-fire grader.

FIKK HJELP: Johnsen ville opp av vannet så fort som mulig. Da stilte sjefen med en hjelpende hånd. Foto: Morten Andreassen-
FIKK HJELP: Johnsen ville opp av vannet så fort som mulig. Da stilte sjefen med en hjelpende hånd. Foto: Morten Andreassen- Vis mer