Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik går Liverpool til Champions League

- Det er mulig, sier supporterleder.

MÅLFEST: Luis Suarez scoret ett av Liverpools tre mål forrige helg. På de fire siste matchene har de helrøde tatt ti poeng med 12-1 i målforskjell. Foto: AP/Tim Hales
MÅLFEST: Luis Suarez scoret ett av Liverpools tre mål forrige helg. På de fire siste matchene har de helrøde tatt ti poeng med 12-1 i målforskjell. Foto: AP/Tim Hales Vis mer

• Fotballstudio kl. 21: Liverpool - Fulham

(Dagbladet): I april ble det spekulert på at Liverpool kunne sikre seg en plass i Europa League, dersom de helrøde bare selv tapte mot Tottenham.

Siden den gang har Liverpool tatt seks poeng, dobbelt så mange som Spurs.

Og i teorien kan Liverpool til og med rappe 4. plassen som gir Champions League fra Manchester City, dersom absolutt alt går Anfield-lagets vei.

- Ja, da må Manchester City ha en veldig dårlig avslutning på sesongen. Men det er mulig, sier leder av Liverpools skandinaviske supporterklubb, Pål Christian Møller, til Dagbladet.

For med tre seirer på de tre siste kampene ender Liverpool opp med 64 poeng.

MÅ KOLLAPSE: Manchester City misbrukte en matchball borte mot Everton lørdag. Her nikker Sylvain Distin inn det første av to hjemmemål. Foto: AP/PA/Martin Rickett
MÅ KOLLAPSE: Manchester City misbrukte en matchball borte mot Everton lørdag. Her nikker Sylvain Distin inn det første av to hjemmemål. Foto: AP/PA/Martin Rickett Vis mer

Dersom City bare klarer to poeng på sine tre kamper er klubbene likt, og målforskjell avgjør.

Tottenham er motstander for nettopp Liverpool på Anfield søndag. Men hvittrøyene er ute av dansen med ett tap, og allerede i morgen møter londonklubben City på Eastlands.

City-sammenbrudd? - Liverpool kommer til å kjempe så lenge det er mulig. Men vi fokuserer ikke så mye på de to andre lagene, vinner vi våre egne kamper er vi garantert femteplassen. Men kampen mellom Spurs og City i morgen får stor betydning, bare Liverpool selv klarer å vinne i kveld, sier Møller.

- Og hvis City får et sammenbrudd så tar vi det mot med åpne armer.

Mest av alt er supporterlederen opptatt av hvordan Liverpool er forvandlet siden Kenny Dalglish overtok for Roy Hodgson i januar.

- Det har vært en fantastisk opptur med Kenny. Om Liverpool ikke klarer å kvalifisere seg til Champions League, så blir ingen skuffet over det. Det ville bare vært en flott bonus. Klarer vi femteplassen skal vi være fornøyde med det, sier Møller.

- Du tror ikke Liverpool trenger Champions League for å tiltrekke seg nye spillere?

- Jeg tror nok mange spillere ser at Liverpool er en klubb med stor framtid, nye eiere, ny klubbledelse og ny manager. Resultatene går riktig vei. Jeg tror ikke Champions League-kvalik har avgjørende betydning for noe, sier Møller.

19 mot 18 - Hva tenker du om at Manchester United snart har 19 ligatitler mot Liverpools 18?

- Som Liverpool-supportere ønsker vi at laget vårt skal vinne mest, men uansett har Liverpool flere mesterskap totalt sett med fem europacuper og diverse andre cuper. Totalt sett har Liverpool flest trofeer, uansett hva andre måtte mene.

Manchester City har ikke vunnet et eneste lite trofé på 35 år, og klubbens supportere er spente foran 13 dager der både 4. plassen og FA-cuptrofeet skal deles ut.

Tapet mot Everton lørdag skapte nye nerver, helspente.

Tipper på fire City-poeng Ole Fuglestad er talsmann for Manchester Citys skandinaviske supporterklubb, og han tror Liverpool-fansen gjør klokt i å glemme Champions League.

- Med to hjemmekamper igjen mot Spurs og Stoke, og borte mot Bolton, er det veldig sannsynlig at City skal klare å ta tre poeng, skriver Fuglestad i en e-post til Dagbladet.

Lørdagen ble lysere for Fuglestad da Spurs rotet bort to poeng mot Blackpool på White Hart Lane. Han tipper at City tar minst fire poeng før sesongen er over.

- Jeg frykter begge lagene, men Liverpool er det laget som har vært i best form av denne trioen i det siste. Men jeg tror det går greit likevel, fordi City har en komfortabel luke ned til begge lagene.

Uhyggelig viktig med Champions League - Hva er viktigst, FA-cupen eller topp 4-plass?

SKADESKUTT: Gareth Bale skadet leddbåndene mot Blackpool lørdag kveld og er ute av Spurs' sesonginnspurt. Foto: AP/Tom Hevezi
SKADESKUTT: Gareth Bale skadet leddbåndene mot Blackpool lørdag kveld og er ute av Spurs' sesonginnspurt. Foto: AP/Tom Hevezi Vis mer

- Økonomisk sett er Champions League uhyggelig viktig. City har investert store summer i klubben, og er nødt til å få avkastning på dette for at det skal kunne gå rundt. Ved å kvalifisere seg til Champions League vil det samtidig bli enklere å få de beste spillerne til å spille for City, om det blir aktuelt med forsterkninger. Å vinne FA-cupen nå må for all del ikke undervurderes. Det vil gi City det første skikkelige trofeet siden 1976.

Derfor kommer supportertalsmannen fram til følgende Ole Brumm-svar:

- Jeg klarer ikke å velge mellom de to, og tror nok mange andre City-tilhengere òg ville fått problemer med å svare på det. Ja takk, begge deler, sier jeg!

FRELSEREN: Kenny Dalglish har ført Liverpool opp fra en 12. plass, og supporterlederen føler seg trygg på at Anfield-legenden får akkurat så lang kontrakt som han ønsker seg i klubben. Foto: REUTERS/Phil Noble
FRELSEREN: Kenny Dalglish har ført Liverpool opp fra en 12. plass, og supporterlederen føler seg trygg på at Anfield-legenden får akkurat så lang kontrakt som han ønsker seg i klubben. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media