UTRADISJONELL: Ronald Koeman og Southampton testet ut en utradisjonell treningsmetode da prøvde ut langrennskiene på treningsleiren i Davos. Foto: NTB Scanpix/Twitter
UTRADISJONELL: Ronald Koeman og Southampton testet ut en utradisjonell treningsmetode da prøvde ut langrennskiene på treningsleiren i Davos. Foto: NTB Scanpix/TwitterVis mer

Slik gikk det da Premier League-stjernene lekte Northug i skisporet

Ronald Koeman med utradisjonell trening.

(Dagbladet): Vi nordmenn er kjent for å være gale etter både langrenn og Premier League. Du har sikkert havnet i et dilemma hvor du må velge mellom de to godene.

Nå slipper du det. Nå har du muligheten til å gjøre som Ole Brumm og si «ja takk, begge deler».

Manager Ronald Koeman benyttet nemlig denne spillefrie helga til å sende Southampton-stjernene ut i både skisporet og på skøyteisen.

Om det er en del av suksessoppskriften til Premier Leagues store overraskelseslag, vites ikke. Men i disse dager er i hvert fall Southampton-leiren på plass i vinterpalasset Davos i Sveits.

- Godt for kropp og sjel På torsdag avslørte Koeman på sin Twitter-konto at han og spillerne hev seg rundt på isen i helprofesjonelt hockeyutstyr.

- Jeg legger meg ikke i 30 graders varme på stranda. Dette er godt for kroppen og godt for sjelen, slik vi kan være godt forberedt til neste kamp, sier Koeman til Southampton Daily Echo.


I går prøvde Graziano Pellé, Sadio Mané, Nathaniel Clyne og de øvrige Saints-stjerne seg med langrennsski på Dario Colognas hjemmebane i Davos.

Den alternative treningsmetoden var for all del sporty, men noen ny Cologna eller Northug er det definitivt ikke i denne Champions League-jaktende klubben.

Amatører på ski Koeman, som kommer fra skøytegale Nederland, er langt bedre på isen enn snøen, men måtte likevel oppgitt riste på hodet da han så sine elever stå på skiene som noen virkelige amatører.

Med helt feil tyngdepunkt på skiene, gikk det som det måtte for senegalesiske Sadio Mané og de øvrige spillerne. Til tross for snegletempo på skiene, ble det knall og fall tilnærmet hele tiden.

Det samme var tilfellet da keeper Fraser Forster forsøkte å hjelpe Mané, men senegaleseren klarte aldri å knekke koden.

Den særdeles morsomme langrennsvideoen til Southampton kan du se her.


Saints, som kun ligger fire poeng bak en Champions League-plass, vender i dag tilbake til England, for å gjøre seg klar til toppkampen mot Chelsea neste lørdag.

Da bør koordinasjonen være langt bedre enn den var i Davos.