RUNDTUR: Mats Lysen hektet seg bort i en murkant og rullet rundt.
Foto: Jørgen Steinli / Scanpix
RUNDTUR: Mats Lysen hektet seg bort i en murkant og rullet rundt. Foto: Jørgen Steinli / ScanpixVis mer

Slik gikk det med bilen til norsk 19-åring

Mats Lysen i dramatisk rundkast under EM i rallycross.

Det venstre hjulet hans hektet seg borti murkanten rundt banen, og dermed trillet bilen til 19-åringen rundt en gang. Selv kom Lysen seg uskadd fra uhellet. han krabbet ut av bilen, som fikk en del skader, men likevel ikke mer enn at det var mulig å fikse den, slik at han kunne stille i den offisielle tidstreningen.

Lysen stilte på banen i Belgia med en stor rose malt på bilen for å hedre ofrene etter Utøya-tragedien. Det var flere fra Kongsvinger-distriktet som omkom i massakren for 14 dager siden, og blant dem var det venner av rallycrosskjøreren.

INGEN GOD START PÅ EM: Bilen til Lysten fikk en del skader, men ikke mer enn at det kunne fikses.
Foto: Jørgen Steinli / Scanpix
INGEN GOD START PÅ EM: Bilen til Lysten fikk en del skader, men ikke mer enn at det kunne fikses. Foto: Jørgen Steinli / Scanpix Vis mer

Det virket ikke som om Lysen var helt konsentrert under treningen lørdag formiddag. Kanskje kan han ha hatt en del av tankene sine andre steder enn på banen i Maasmechelen, for det er helt tydelig at tragedien på Utøya har gått hardt inn på den unge rallycrosskjøreren.

Han startet i den offisielle tidstreningen lørdag ettermiddag, men fikk stopp på bilen og måtte en tur i depotet. Likevel tyder alt på at han kommer til å fullføre helgens sjette EM-runde i rallycross.