Slik gikk det sist Chelsea jaktet trofé i Moskva

Tilbake på marerittbane i kveld.

SYNDEBUKK: Kaptein John Terry skled og bommet under straffesparkkonkurransen mot Manchester United i Champions League-finalen for fem år siden. I kveld er Terry og Chelsea tilbake på Luzhniki stadion. Foto: AP Photo/Bernat Armangue
SYNDEBUKK: Kaptein John Terry skled og bommet under straffesparkkonkurransen mot Manchester United i Champions League-finalen for fem år siden. I kveld er Terry og Chelsea tilbake på Luzhniki stadion. Foto: AP Photo/Bernat Armangue Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fotballstudio fra kl. 18: Kjøp tilgang til flere Europa Leage-kamper

(Dagbladet): Chelsea skal forsvare en tomålsledelse fra den første kvartfinalekampen når de møter Rubin Kazan i kveld. Oppgjøret skal spilles på Luzhniki stadion i Moskva, stedet hvor John Terrys fatale straffemiss gjorde Manchester United til Champions League-vinnere for fem år siden.

Årsaken til at kampen spilles i Moskva, er at Rubin Kazan har blitt ilagt et forbud fra UEFA mot å spille hjemme Tsentrainiy stadion - rundt 800 kilometer øst for den russiske hovedstaden.

Terry tar straffe Det bør ikke være noe problem at de blåkledde fra London har dårlige minner fra denne arenanen, mener leder i Chelseas norske supporterklubb, Even Strete. Han var tilstede under Champions League-finalen i 2008, men tror ikke spillerne tenker noe særlig på det.

- Både John Terry og de andre som var med den gangen er såpass profesjonelle at de takler det. De tenker nok først og fremst på å spille fotball, sier Strete til Dagbladet.

Dersom det skulle ende med straffesparkonkurranse i kveld, kommer syndebukken fra 2008 til å være én av Chelsea skyttere.

- Hvis det blir nødvendig, vil Terry ta en straffe. Men forhåpentligvis havner vi ikke i den situasjonen, sier London-klubbens midlertidige manager, Rafael Benitez, ifølge The Guardian.

- Brukbar sesong Spanjolen husker godt Champions League-finalen i 2008, men ønsker ikke at den skal ta fokus bort fra kveldens kamp.

- Jeg vil ikke snakke om den. Det er ikke den kampen som er vårt problem nå, vår utfordring er Rubin Kazan, sier Benitez unnvikende ifølge Goal.

Han har fått sterk kritikk av Chelsea-fansen allerede fra han ble ansatt. Selv ikke suksess både i Europa og hjemlig liga kan redde spanjolens ettermæle i klubben, mener Strete.

OOPS!: Edwin van der Sar ser at John Terry mister fotfestet på det glatte underlaget i 2008. I kveld er det meldt opphold i Moskva. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
OOPS!: Edwin van der Sar ser at John Terry mister fotfestet på det glatte underlaget i 2008. I kveld er det meldt opphold i Moskva. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer

- Benitez uttalte nylig at «sesongen har vært fantastisk». Det er jeg ikke helt enig i. Hvis vi vinner Europa League og FA-cupen, har vi hatt en brukbar sesong. Det aller viktigste er uansett å bli blant de fire beste i Premier League for å sikre Champions League-plassen neste år. Men selv om Chelsea skulle klare alle tre, kommer ikke Benitez til å bli noe mer populær.

Mourinho er førstevalg Kontrakten til Benitez går ut etter sesongen, og han har gjort det klart at han ikke ønsker å fortsette. Når en ny manager skal finnes, håper supportersjefen på et gjensyn med en gammel kjenning på Stamford Bridge.

- Jose Mourinho er det soleklarte førstevalget for min del, og det er mye som tyder på at han kommer tilbake. Det er viktig å få inn en person som kjenner klubben, sier Strete, som er optimist foran kveldens kamp i Russland.

- Tomålsledelsen fra London bør være nok. Jeg tror vi kommer til å få se et forsiktig Chelsea-lag som gjør alt de kan for å forsvare ledelsen.

PS! Chelsea har spilt én gang på Luzhniki stadion etter 2008 - nemlig da de slo Spartak Moskva i en gruppespillskamp i Champions League i 2010. Fotballstudio fra kl. 18: Kjøp tilgang til flere Europa Leage-kamper

ENGASJERT: Rafael Benitez var ikke enig i at israelske Yossi Benayoun skulle hatt gult kort under den første kampen mot Rubin Kazan på Stamford Birdge. De blåkledde vant 3-1. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK
ENGASJERT: Rafael Benitez var ikke enig i at israelske Yossi Benayoun skulle hatt gult kort under den første kampen mot Rubin Kazan på Stamford Birdge. De blåkledde vant 3-1. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer