Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik gikk det sist Løke spilte i giganthallen

- Jeg har en god statistikk der, ja!

GULLJENTER: Heidi Løke (t.h) og Katrine Lunde i en munter stemning etter at Györ vant Champions League-finalen i sommer, i samme hall som Løke og håndballjentene skal spille semifinale mot Sverige i i kveld. Foto: NTB Scanpix
GULLJENTER: Heidi Løke (t.h) og Katrine Lunde i en munter stemning etter at Györ vant Champions League-finalen i sommer, i samme hall som Løke og håndballjentene skal spille semifinale mot Sverige i i kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

BUDAPEST (Dagbladet): I mai løftet Heidi Løke den gedigne Champions League-pokalen i László Papp Sports Arena i Budapest sammen med Katrine Lunde og de andre lagvenninnene i ungarsks Györ.

Nå er strek-Løke tilbake i storstua hvor hun scoret fire mål mot Buducnost i Final Four-finalen 4. mai - og tre ganger da de slo danske FC Midtjylland i 29-26 i semifinalen.

Plass til 11.000 - Jeg har en god statistikk i den hallen, ja, og liker meg veldig godt der. Champions League-seieren der var helt utrolig, og jeg har ikke noe lyst til å tape i den hallen, sier Heidi Løke til Dagbladet før kveldens EM-semifinale mot Sverige i László Papp Sports Arena i Budapest.

Etter seks kamper i Debrecen skal kampen om medaljene gjøres opp i denne fantastiske hallen i Budapest, med plass til rundt 11.000 tilskuere.

Ni strake Svenskenes landslagstrener Thomas Sivertsson legger ikke skjul på at de må være ekstra årvåkne på Heidi Løke i kveld. Det trenger man heller ingen dyp analyse for å konkludere med:

Norges strekdronning har ni strake seirer mot Sverige. Da Norge tapte mot svenskene i gruppespillet på Lillehammer i 2010-EM, så satt hun på hotellrommet med omgangssyke.

Sjuende semifinale
- Det er alltid morsomt å spille mot Sverige, og jeg kan love at vi skal gjøre alt vi kan for å komme til den finalen. Jeg har lyst på en enda bedre statistikk mot dem, sier hun til Dagbladet.

Løke spiller sin sjuende semifinale i mesterskap i kveld. I to av de tre siste har hun vært norsk toppscorer i det siste hinderet på veien til finalen.

- Ekstra giret Det er neppe tilfeldig at det er de rutinerte som står fram når det drar seg til mot slutten av mesterskap.

- Vi har vært med på veldig mye, både med klubb og landslag, så vi er selvsagt ekstra giret når det kommer til semifinale og eventuelt finale, sier Løke.

POKALFEST: Heidi Løke og Katrine Lunde med Champions League-pokalen de vant med Györ i sommer. Foto: NTB Scanpix
POKALFEST: Heidi Løke og Katrine Lunde med Champions League-pokalen de vant med Györ i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Men det er også mange av de unge, sultne som har lyst til å vise seg fram, sier hun.