HÅNER HØGMO OG CO: Svenske SVT har det moro på Norges bekostning. Denne meldingen la de ut på sin Facebook-side i går. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix og skjermdump Facebook
HÅNER HØGMO OG CO: Svenske SVT har det moro på Norges bekostning. Denne meldingen la de ut på sin Facebook-side i går. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix og skjermdump FacebookVis mer

Slik godter svenskene seg over Norges fotballprestasjoner

«I verdens største sport henger dere ikke med!»

(Dagbladet): SVT Sport ser endelig ut til å ha lagt ski-VM i Falun bak seg. Og det kan virke som det var ekstra vondt å se de norske langrennsløperne herje i Sveriges egen lekestue.

For Norge, med Petter Northug i spissen, tok nærmest storeslem i nabolandet. Det har fått SVT til å skrive følgende på sin Facebook-side:

«Vi erkjenner, i skisporet så rykket dere fra oss i vinter. Men i verdens største sport henger dere ikke med!»

Det den svenske kanalen sikter til er FIFA-rankingen, som ikke akkurat har vært hyggelig lesning for det norske herrelandslaget de siste årene. Norge ligger på en skuffende 70. plass ved siste måling.

Det får svenskene til å godte seg.

«For å finne Norge må vi langt ned på rankingen, bak internasjonale storheter som Burkina Faso, Ekvatorial Guinea og Zambia», står det blant annet å lese i artikkelen.

Og da skulle du kanskje tro at Sverige ligger høyt plassert på lista?

Svaret er nei. Sverige er i øyeblikket nummer 39 (!). De blågule har riktignok klatret seks plasser siden sist, men det er likevel ikke mye å rope hurra for, slik vi ser det. Det ser ut til at det svenske folket også er enig.

«Pinlig at vi må sammenlikne oss med Norge for å kjenne oss bra..? 39. plass er forferdelig dårlig», skriver en Facebook-bruker.

Tyskland topper forøvrig lista foran Argentina og Belgia.