STORT PRESS: Charlotte Kalla er en av de store favorittene før 10-kilometeren under VM i morgen. I Sverige er det nærmest et folkekrav at hun skal fikse arrangørnasjonens første gull i VM. Foto: Bjørn Langsem
STORT PRESS: Charlotte Kalla er en av de store favorittene før 10-kilometeren under VM i morgen. I Sverige er det nærmest et folkekrav at hun skal fikse arrangørnasjonens første gull i VM. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Slik håndterer Kalla gullkravet fra det svenske folk

Enorme forventninger.

FALUN (Dagbladet): Charlotte Kalla knuste resten av verdenseliten på 10-kilometeren i fristil i Östersund den siste helga før VM her i Falun.

Det gjorde at den svenske langrennsdronningen nærmest automatisk ble favoritt til samme distanse i VM. Den går i morgen, og i formiddag møtte 27-åringen pressen.

Det var riktignok ikke akkurat en «kaxig» Kalla som møtte pressekorpset.

- Kan ikke fokusere på medaljer Da Dagbladet spør om hvor stor grad hun kjenner på det svenske folkets krav om å hente nasjonens første «guld» i sitt eget VM - og spesielt med tanke på at Norge allerede har seks - svarer hun dette:

- Det går ikke å bare fokusere på medaljer. Det eneste jeg kan gjøre er å forsøke å gjøre mitt beste. Noe mer kan jeg ikke gjøre, sier Kalla til Dagbladet.

27-åringen fra Tärendö forteller videre om hvor fornøyd hun er med bronsemedaljen fra 15-kilometeren på lørdag.

KALLA I FOKUS: Disse fire jentene skal gå 10-kilometeren i morgen. Charlotte Kalla er den eneste reelle gullfavoritten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KALLA I FOKUS: Disse fire jentene skal gå 10-kilometeren i morgen. Charlotte Kalla er den eneste reelle gullfavoritten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det var helt enormt å komme til stadion på lørdag. Jeg kjente umiddelbart at jeg hadde publikum på min side. Jeg er veldig fornøyd med bronsemedaljen, det betyr veldig mye for meg, sier Sveriges største skistjerne.

- Føret likt for alle Kalla forteller videre at hun gleder seg veldig til morgendagens 10-kilometer med intervallstart.

- Det er en spennende løype, siden vi skal gå to ulike femkilometere. Jeg gleder meg virkelig. Det skal bli gøy å komme på startlinja, sier hun.

- Hva tenker du om det varierende underlaget på Lugnet skistadion?

- Det er likt for alle, man må bare tilpasse teknikken etter det.

- Har du i bakhodet at at morgendagen kan blir den største dagen i karrieren din?

- Nei, det tenker jeg ikke på. Jeg gleder meg bare til å komme i gang. Jeg skal forsøke det jeg kan, og så får vi ser langt det rekker.

- Flere favoritter Mens Kalla satt foran den svenske pressen, kom meldingen fra det norske pressetreffet, som gikk samtidig, om at Marit Bjørgen utroper nettopp Kalla til storfavoritt.

Det er den svenske jenta imidlertid ikke helt enig i.

- Det er mange flere enn meg og Marit som har vist bra form. Det blir utrolig tøft i morgen, og jeg skal forsøke å la meg inspirere av Stina (Nilsson) og Ida (Ingemarsdotter), sier Kalla.

De to lagvenninnene ble nummer to bak Norge på lagsprinten i går.

Kalla forteller videre at seieren i Östersund forrige helg gir henne en ekstra trygghet.

- Den er med meg som en ekstra boost i ryggsekken, sier hun.

• Morgendagens 10-kilometer for kvinner starter klokka 13.30, og er den eneste øvelsen på VM-programmet.