England - Danmark

Slik håner de Danmark

- Vi elsker dere, men vi kommer til å ta med baconet hjem.

FROKOST: Slik så reklamen som The Sun tok ut i den danske avisen B.T. Foto: B.T.
FROKOST: Slik så reklamen som The Sun tok ut i den danske avisen B.T. Foto: B.T. Vis mer
Publisert

Fotball-EM 2021

EM-program

Danmark og England fyrer opp stemningen før kveldens EM-semifinale. Både den engelske avisa The Sun og den danske avisa B.T. har lagt inn annonser i den andres avis.

Skal vi tro The Sun, så var det danskene som startet den humoristiske feiden mellom de to avisene. I en kommentar forklarer tabloidavisa hva som skjedde.

De forteller at de oppdaget at den danske avisa hadde tatt ut en helside med reklameplass i avisa. Reklamen hadde et tydelig budskap.

VIKINGER: Slik så den danske reklamen i The Sun ut. Foto: B.T.
VIKINGER: Slik så den danske reklamen i The Sun ut. Foto: B.T. Vis mer

Danskene spiller på sin vikinghistorie - med en klar referanse til da danske vikinger inntok England for litt over 1200 år siden. Nå skriver avisa at det danske landslaget skal gjøre det samme.

«Nå inntar danskene igjen England - denne gangen med det best spillende fotballandslaget på 30 år», skriver B.T. i dag.

- Spiser dere

Den engelske storavisa kunne ikke se seg slått av B.T. og svarte med sin egen reklame i den danske avisa. Den hadde også et tydelig budskap, men kanskje med et hakk mer humoristisk.

Engelskmennene serverte nemlig en enkel hvit toast med bacon på og meldingen:

«Vi spiser dere til frokost.»

HUMOR: Engelskmennene svarte med humor. Foto: B.T.
HUMOR: Engelskmennene svarte med humor. Foto: B.T. Vis mer

Hyller Danmark

I en kommentar forklarer The Sun reklamestuntet og hyller danskene.

«The Sun elsker Danmark. Vi elsker de morsomme, festgale menneskene.», skriver avisa og lister opp en rekke ting de elsker ved Danmark.

Alt fra Jaime Lannister (Game of Thrones-karakter som spilles av den danske skuespilleren Nikolaj Coster-Waldau), fargerike hester, ølen og ikke minst bacon.

- Vi har stor respekt for laget deres. Den utrolige måten de skjermet Christian Eriksen etter kollapsen, og hvordan de samlet seg for å levere noen strålende forestillinger, skriver avisa.

Det hele kommer likevel med et stort forbehold:

«Men nok nå. Dere har hatt en flott reise, men i morgen er det Englands kveld. En kveld for våre helter til å bli superhelter», skriver avisa og ønsker det engelske landslaget lykke til.

Kampstart mellom England og Danmark er klokka 21:00 i kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer