Slik hånes David Luiz etter marerittkampen

Dårlig med Luiz i tunnelen.

(Dagbladet:) En halvskadet David Luiz startet kampen mot Barcelona på benken, men kom inn da kamerat Thiago Silva ble helskadet. Da hadde Barcelona allerede gått opp i 1-0-ledelse på Parc des Princes.

Det skulle bli verre.


En rusten David Luiz lot seg flere ganger enkelt overspille, han ga fra seg ballen i farlige posisjoner, og det hele toppet seg da han to ganger ble utsatt for tunnelfinte av Luis Suárez. Begge gangene scoret uruguayaneren.

- Jeg hadde ingen stor kveld. Det hadde ikke resten av PSG heller. Barcelona fortjente å vinne, fastslår David Luiz i et intervju vist på Eurosport.

Gir ikke opp Med 1-3 som utgangspunkt er oddsen skyhøy for at det franske laget skal ta seg videre fra tirsdagens retur på Camp Nou.


- Det er fortsatt tid til å gå videre. Vi er de eneste som har scoret tre mål på Barcelona denne sesongen (vant 3-2 i gruppespillet på hjemmebane), sier Luiz.

- Så hvorfor ikke? Vi må kjempe hardt, og vinne kampen med tre mål uten å slippe inn ett.

- Som en åtteåring Mens stopperen selv sto i etter-kampen-praten onsdag kveld, var Twitters mest kreative brukere i full gang med å felle sin dom over Luiz' forestilling. Heller ikke ekspertene var nådige, spesielt ikke i omtalen av 3-1-målet:


- Han var den bakerste mannen på banen idet Suárez plukket opp ballen og begynte å løpe. Han innså at han var sist, og det siste du da skal gjøre er å gå inn i duellen. Du må forsøke å skaffe tid for resten av laget ditt, slik at de kan gi deg støtte, sier Englands tidligere landslagssjef Glenn Hoddle, som var ekspert i Sky Sports' studio onsdag kveld.

- Han gjorde hva en åtteåring som aldri har vært på fotballtrening ville gjort. Han forsøkte å vinne ballen gjennom å putte føttene sine sammen, men da han gjorde det, kunne han ikke røre seg i noen retning. Og så slo Suárez tunnel på ham en gang til, fastslår Hoddle.

- Burde ha ventet Gary Neville, som også er ekspert i Sky, sier i sin Champions League-podcast:


- Luis Suárez var fantastisk, sett fra en angrepsspillers synsvinkel. Men når du vet at du har en spiller som ham mot deg, en som vil utfordre deg, som vil dra deg med inn i 16-metersboksen hvis han kan, da må du bare vente på hjelp, sier Neville.

- Du prøver å vente på lagkameratene dine, slik at de kan komme inn rundt deg. Du forsinker, du nekter ham rom og du prøver å lede ham i en gitt retning. Men han (David Luiz) gjorde alt han ikke skulle gjøre. Han bare løp mot ham, og åtte av ti ganger vil Suárez da sette ballen mellom beina dine, eller han vil ta den med seg rundt deg på den andre sida, fastslår Neville.