Slik hånes Sepp Blatter dagen derpå

- Blatter vant, fotballen tapte.

(Dagbladet): 79 år gamle Sepp Blatter ble i går valgt til president i FIFA for fire nye år.

Motstander prins Ali Bin Al Hussein trakk seg etter første valgomgang, og Blatters motstandere måtte surt innse at sveitseren går løs på sin femte strake periode som fotballens øverste sjef.

Mange europeiske land, blant annet Norge, gjorde det klart på forhånd at de kom til å stemme på utfordrer prins Ali Bin Al Hussein. Dagen derpå bruker flere store europeiske aviser mye spalteplass på å håne Blatter.

Nederlandske Algemeen Dagblad drar paralleller mellom Blatter og mafiabossen Vito Corleone, som gikk under navnet «Gudfaren», på sin sportsforside.

I engelske aviser er det svært liten tvil om at de helst skulle sett at sveitseren var ferdig i presidentstolen.

- Ta det med ro, kjære lesere. Han smiler kanskje nå, men Blatter er fortsatt en levende død, skriver Daily Mail på sin forside.

- Blatter vant, fotballen tapte, konstaterer The Independent.

- Fotballen er i krise etter at Blatter ble gjenvalgt, melder The Scotsman.

The Sun siterer sjefen i det engelske fotballforbundet, som spår at Blatter ikke blir sittende i mer enn to år. I likhet med ledelsen i Norges Fotballforbund, så synes engelskmennene at valget av Blatter er et steg tilbake for sporten.

Sepp Blatter er ikke kjent for å være en ydmyk president. Etter seieren hevdet han at den USA-ledede korrupsjonsetterforskningen som ble kjent onsdag formiddag, kun ble gjennomført for å påvirke helgens FIFA-kongress.

Forsiden på sportsseksjonen til nederlandske Algemeen Dagblad.
Sportsforsiden på Daily Mail.
Sportsforsiden på engelske The Sun.
Forsiden til The Scotsman.
Forsiden til den engelske avisa The Independent.