Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik har du aldri sett Anders Jacobsen hoppe før

- Det ser litt rart ut.

(Dagbladet): - Vi lagde den hovedsaklig for moroskyld, forteller Anders Jacobsen.

Det han snakker om er videoen av han selv, hvor han flyr nedover Lysgårdsbakken på Lillehammer med et kamera på hjelmen.

Pusser på formen hjemme Neida, akkurat det er ikke nytt, men måten kameraet er festet på gir et nytt perspektiv.

- De sendte over noe utstyr og greier, og så festet jeg en langrennsstav til hjelmen med teip, og festet et kamera ytterst, forteller Jacobsen om opptaket som ble gjort i desember på inititativ fra GoPro.

- Det var for å få et litt annet perspektiv for de som ikke hopper selv, forklarer Ringkollen-hopperen.

Det skal legges til at langrennsstaven som holdt kameraet, har blitt redigert bort i ettertid.

Jacobsen er ikke med til skiflyvningsrennene i Kulm denne helgen. Istedet er han hjemme med familien på Hønefoss, og pusser på den fysiske formen, forteller 28-åringen til Dagbladet.

- Lite å lære Han og resten av de norske hopperne er vant til å studere sin egen teknikk på video, men akkurat dette opptaket er Jacobsen usikker på om han får mye ut av.

- Det ser litt rart ut, ser egentlig ut som om det er hodet som styrer kroppen. Det er en morsom vinkel, men ikke noe man lærer særlig av, mener skihopperen om den underlige vinkelen

- Men kanskje man kan lære litt om pusteteknikk og hvordan skia beveger seg ut av hoppkanten.