KASTET KLÆRNE: Kristin Størmer Steira og Vibeke Skofterud kastet klærne på toppen av isbreen i dag, etter at Steffen Kjærgaards dopingnyhet sprakk. Foto: VIBEKE SKOFTERUD/TWITTER
KASTET KLÆRNE: Kristin Størmer Steira og Vibeke Skofterud kastet klærne på toppen av isbreen i dag, etter at Steffen Kjærgaards dopingnyhet sprakk. Foto: VIBEKE SKOFTERUD/TWITTERVis mer

Slik har du aldri sett Steira og Skofterud

Kastet klærne på toppen av italiensk fjell, som reaksjon på dopingavsløringen.

VAL SENALES/OSLO (Dagbladet): Tidligere i dag fortalte Petter Northug at han ikke er overrasket over at Steffen Kjærgaard nå innrømmer å ha dopet seg.

Også skijentene - som er sammen med Northug i Italia - har fått med seg sykkelnyheten.

Derfor stilte la Kristin Størmer Steira og Vibeke Skofterud ut et bilde på sistnevntes Twitter-profil, hvor de sto svært lettkledd på toppen av et fjell i Val Senales.

Vibekes forslag «100 prosent ren,» var følgeteksten deres. Dagbladet møtte dem i etterkant av den utradisjonelle fotoseansen:

- Utgangspunktet var at vi skulle ha en fotosession oppe på breen, etter at de fleste hadde dratt ned. Først tok vi bilder i sports-BH, og så sa vi «vi tar noen uten», sier Steira.

- Hvem sa det?

- Det var Vibeke, selvfølgelig.

- Hvorfor la dere det ut på Twitter?

- Det var i utgangspunktet en fleip, men så hadde det jo vært mye snakk om Steffen Kjærgaard. Så vi fant ut at dette kunne være vår måte å vise vårt standpunkt på, uten ord.

- Finnes det også upublisert materiale?

- Det kan du jo bare spekulere i, sier Steira og ler.

Finnes flere bilder Therese Johaug var ikke med på bildet, men hun ler godt av stuntet.

- Jeg synes det var et morsomt påfunn.

- Kunne det vært noen av de andre jentene på laget?

- Ja, det kunne det helt sikkert.

- Kunne det ha vært deg?

- Hehe, kanskje det, sier Johaug og gliser.

- Jeg synes det var kult gjort, og god humor. Vi har jo tatt liknende bilder før, men de er kanskje ikke lagt ut på Twitter. Og så var det jo et sabla fint bilde, da, sier Marthe Kristoffersen.