Slik har du ikke sett rockeren tidligere

Iron Maiden-vokalist Bruce Dickinson møtte OL-sølvvinner Bartosz Piasecki til duell.

(Dagbladet): Paul Bruce Dickinson (54) er som mange vet vokalist i heavy metal-bandet Iron Maiden. Han er også en pilot, entreprenør og ledelsestenker. Det folk kanskje ikke vet er at briten er veldig interessert i fekting. I den anledning møtte han sølvvinneren fra OL i London, Bartosz Piasecki (26), til duell i Oslo.

Dickinson startet med fekting allerede som 13-åring, men forteller at han heller ville startet med boksing eller andre kampsporter som de ikke hadde på skolen. Etter hvert fikk han virkelig øynene opp for fekting, og fant fort ut at det var en sport som handlet like mye om det psykiske som det fysiske.

Bruce Dickinson har blant annet sitt eget fektemerke, men så mer ut som filmkarakteren Rocky da han møtte opp i lue og slåbrok. Han innrømmet at han ikke kjente så godt til sin norske motstander, noe som var gjensidig.

Før showkampen uttalte vokalisten at han ikke ville ha en sjanse til å tukte den norske duellanten.

- Hvem? Meg? Absolutt ikke, svarte Dickinson på Dagbladets spørsmål om han kunne slå nordmannen.

Og han fikk helt rett.

- Kan ikke tape Bartosz Piasecki hadde ikke minst høyden på sin side, der han raget titalls centimeter over sin motstander, og det var en selvsikker fekter som møtte Dagbladet før showkampen.

ROCKY VS ZORRO: Bruce Dickinson møtte opp i slåbrok og lue. Bartosz Piasecki hadde små problemer med å slå «Rocky». De to duellantene hadde likevel en god tone seg imellom. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ROCKY VS ZORRO: Bruce Dickinson møtte opp i slåbrok og lue. Bartosz Piasecki hadde små problemer med å slå «Rocky». De to duellantene hadde likevel en god tone seg imellom. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Han skal ikke ha en sjanse. Hvis han slår meg i dag er det bare å droppe NM. Da kan han ta min plass i stedet, sa Bartosz, som plutselig kom på at Bruce Dickinson er venstrehendt.

- Nå kan jeg bare glemme det, han jeg tapte mot i OL-finalen var jo venstrehendt, sier en lattermild Bartosz, som sikter til Ruben Limardo fra Venezuela.

Bruce Dickinson hadde kun fektet to ganger tidligere i år, men klarte å få inn noen treff under oppvarmingen i pisten. Han viste seg fra sin energiske side, og under den 20 minutter lange oppvarmingen fikk han på et tidspunkt inn to treff på rad, noe vokalisten selv var strålende fornøyd med.

Men da det gjaldt som mest måtte han gi tapt med sifrene 0-5, og fikk altså ikke inn et eneste treff. Normalt varer en fekterunde lenger.

- Det kan være tilfeldigheter som avgjør når vi bare går til fem, det er noe helt annet når vi går til 15, sa Bartosz, som uansett slapp med skrekken.

- Se hvor svær han er da, jeg hade ikke en sjanse, utbrøt Dickinson.

IKKE SOM ANDRE ROCKERE: Iron Maiden-vokalist Bruce Dickinson møtte OL-søvvinner Bartosz Piasecki til fekteduell. 54-åringen har fektet siden han var 13 år, og var aktiv i en periode. Dickinson er også pilot. Foto: REUTERS / Monica Quesada / NTB scanpix
IKKE SOM ANDRE ROCKERE: Iron Maiden-vokalist Bruce Dickinson møtte OL-søvvinner Bartosz Piasecki til fekteduell. 54-åringen har fektet siden han var 13 år, og var aktiv i en periode. Dickinson er også pilot. Foto: REUTERS / Monica Quesada / NTB scanpix Vis mer

Bruce Dickinson fekter normalt med en såkalt florett, men møtte Piasecki til duell med kårde. Kården er litt tyngre og større enn floretten, og har en stivere klinge (knivblad). Han mente det hadde litt å si for utfallet, men påpekte at han ikke ville hatt en mulighet uansett.

Utelukker ikke flere møter Bruce Dickinson er veldig flink til å ta vare på fansen sin, og har blant annet fløyet norske fans til Stockholm. Selv om fektekampen var delvis hemmelig, var det en del fans som hadde funnet veien til Bygdø i dag.

Iron Maiden-vokalisten har besøkt Norge tidligere, og utelukker ikke at det kan bli flere dueller med Bartosz Piasecki når han gjester Norge i fremtiden.

NM i fekting går av stabelen på Bygdøhus i Oslo denne helga.