Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik har Griezmann blitt denne sesongen viktigste spiller i Europa

Atlético sjokkerer Real og Barca igjen.

 TABELLTOPP:  Atlético topper den spanske ligaen, mye takket være storspillet til Antoine Griezmann. Foto: REUTERS/Susana Vera
TABELLTOPP: Atlético topper den spanske ligaen, mye takket være storspillet til Antoine Griezmann. Foto: REUTERS/Susana Vera Vis mer

(FourFourTwo): Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Neymar sørget for at La Liga-kapret pallplassene under gårsdagens Ballon d´Or-utdeling. Men den viktigste spilleren i den spanske tittelkampen manglet.

Real Madrid og Barcelonas angrepsrekke består av så mye offensiv kvalitet at lagene tåler at de største stjernene ikke har dagen. Slik er det ikke for laget som akkurat nå topper La Liga. De hadde ikke vært i nærheten hadde det ikke vært for èn mann.

Fransk krutt Mannen er Antoine Griezmann. Det siste halvannet året har han utviklet seg fra å være en uslipt diamant til en fryktløs seiersmaskin under Diego Simeone.

Atléticos nummer 7 siste essensielle bidrag kom denne helgen da han satte inn 1-0 borte mot Celta i det 49. minutt. Scoringen sørget for at Reals lillebror beholdt tabelltoppen.

Celta-kampen viste Griezmann fra to ulike - likevel gode sider, hvor hans allround-ferdigheter kom til syne. I den første delen fikk han vist sin arbeidskraft. Griezmann falt dypt i banen, viste seg som en lagspiller, droppet ned i banen for å bistå midtbanen.


 Griezmann er en av få angrepsspillere i verden, man kan stole på over hele banen. Noe de første 45 minuttene mot Celta viser. Da var han ikke lagspilleren som tok ansvar defensivt - men en dødelig trussel framover på banen. Toppen av kransekaka var en scoring av ypperste kvalitet.

Før scoringen hadde Griezmann sendt i vei et skudd som snek seg over tverrliggeren. Det burde ha bekymret Celta. For han trenger sjeldent mer enn et «testskudd». Så dukket han opp på bakre stolpe. Timingen var det ingenting å si på. Luciano Viettos innlegg satte han i mål på første berøring.

En scoring som aldri ville ha funnet sted hadde det ikke vært for Griezmanns rolle i det oppbyggende spillet.

Gjerrige Atlético Ingen har sluppet inn færre mål i La Liga denne sesongen enn Atlético. Faktisk har ingen i noen av de andre store europeiske ligaene sluppet inn færre. Men for å toppe tabellen halvveis ut i sesongen, er det ikke nok med å tette igjen bakover. Det trengs mål framover i tillegg.

Med 14 mål i alle turneringer leder han med ni på nærmeste lagkamerat. Det er ikke bare antallet som tilsier at Griezmann bør nevnes sammen med verdens beste spillere om dagen, det er måten de har kommet på. Sju ganger har han stått for matchvinnerscoringen (to i Europa, fem i ligaen).

 STORSPILLER:  Antoine Griezmann har blomstret for Atletico Madrid denne sesongen. Foto: AFP PHOTO / PATRICIA DE MELO MOREIRA/NTB Scanpix.
STORSPILLER: Antoine Griezmann har blomstret for Atletico Madrid denne sesongen. Foto: AFP PHOTO / PATRICIA DE MELO MOREIRA/NTB Scanpix. Vis mer

I 3-0-seieren mot Sevilla sto han for den målgivende pasningen ved to av målene (Sevilla har slått både Real Madrid og Barcelona denne sesongen). I byderbyet mot Real noterte han seg for en ny målgivende pasning.

Scoringssnitt Griezmann er inne i sin beste år som fotballspiller. Og han har jobbet hardt for å komme dit. Siden han kom til Atlético har han scoret 38 mål i La Liga og Champions League. Bare fem av disse kom før desember 2014. Franskmannen scoret i snitt hver 3,6 kamp for Atlético.

Fra januar 2015 har snittet forbedret seg til å bli 1,6.

Diego Simeone visste fra starten hvilket talent han jobbet med. Selv når Griezmann i sine første dager på Vicente Calderon imponerte, var Simeone klar på at Griezmann hadde mer å by på. På treningsfeltet fikk han beskjed om å jobbe med utholdenheten.

Noe som har gitt utslag. Tidligere denne sesongen uttalte Griezmann følgende:

- Jeg føler jeg kan spille i 10-20 minutter til når sluttsignalet går.

Trippel pris Når er en 24-åring nesten leverer en scoring per kamp i snitt, begynner klubbene med større lommebok enn Atlético å snuse. Arsenal og Chelsea har tidligere blitt koblet til Griezmann, som Atlético betalte rundt 250 millioner kroner for i 2014.

Atléticos salgshistorie forteller oss at Griezmann fort vil bli solgt, hvis det rette beløpet blir lagt på bordet.

Hovedstadsklubben kan kreve nesten tre ganger så mye som de selv betalte Real Sociedad.


 Utforsk andre nettsteder fra Aller Media