Slik har han nærmet seg verdenstoppen

Med flere konkurrenter plassert på sidelinjen av coronarestriksjoner kunne Casper Ruud benytte våren til å trene seg uhemmet mot storform på hjemmebane.

SIKTER HØYT: Casper Ruud. Foto: Jil Yngland / NTB
SIKTER HØYT: Casper Ruud. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Først i slutten av august kom tennissesongen skikkelig i gang igjen etter å ha vært stanset i over fem måneder. Kamppausen – den lengste Ruud har opplevd i karrieren – kom selvsagt ubeleilig for alle, men kan den ha gitt nordmannen en fordel?

Både Ruud og hans fysiske trener Marcel da Cruz mener at 21-åringen brukte perioden fra mars til august svært godt. Det norske tennisesset kunne gjenoppta skikkelig trening allerede i starten av april etter to ukers hjemmekarantene.

Samtidig hadde flere konkurrenter, blant dem søramerikanere, spanjoler og italienere, utfordringer med isolasjon og manglende treningsmuligheter.

– Jeg har vært heldig fordi vi i Norge har vært relativt flinke til å håndtere situasjonen, og vi er heller ikke så mange mennesker som i Spania og Italia, der det var ekstreme tilstander i vår. Jeg fikk en normal treningsperiode, kontra spanjolene som var innestengt i to måneder og ikke fikk røre verken tennisracket eller -ball, sa Ruud da NTB møtte ham i Oslo for to uker siden.

Han legger til:

– Jeg føler jeg fikk utnyttet tiden godt, og jeg returnerte i visshet om at jeg antakelig hadde lagt ned flere timer enn konkurrentene mine. Jeg har trent smart; hardt når jeg har trent, og så har jeg ellers prøvd å nyte livet utenfor tennisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer