HER BLE DET AVGJORT: Alexander Kristoff var den eneste som fulgte da Niki Terpstra angrep med 27 kilometer igjen. Det viste seg å være et taktisk mesterstykke. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
HER BLE DET AVGJORT: Alexander Kristoff var den eneste som fulgte da Niki Terpstra angrep med 27 kilometer igjen. Det viste seg å være et taktisk mesterstykke. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

Slik har Kristoff lært genistreken

- Det har utrolig mye å si.

OUDENAARDE (procycling.no): Det kunne blitt fiasko, det ble suksess. For da Alexander Kristoff fulgte Niki Terpstras støt, hevet flere øynene og slo fast at dette ikke kom til å holde.

Og duoen fikk aldri særlig stor avstand, men akkurat stor nok til at Kristoff ble tidenes første norske vinner i Flandern rundt.

- Det holder ikke å være den sterkeste fysisk her. Du må også være aller best taktisk. Det har utrolig mye å si, sier lagkamerat Sven Erik Bystrøm til procycling.no.

Les også: - Kristoff er en taktisk mester

Sett på TV siden barneårene
Kristoffs trofaste hjelperytter trenes av samme mann som Flandern-vinneren, Stein Ørn. Han skal ha mye av æren for triumfen.

- Vi bare følger programmet og gjør som vi skal. Så enkelt er det, sier han.

Ørn selv understreker at de hele tiden har fokus på det taktiske.

- Det er dette sykling dreier seg om. Fysikken er bare inngangen til sjakkpartiet, men til syvende og sist er det den beste sjakkspilleren som vinner, illustrerer Ørn.

Treneren og stefaren røper at han har tilbragt uendelige timer foran TV-en med stesønnen hvor de sammen har studert taktikk til minste detalj.

- Nå bruker vi også mye tid på å prate om hva som skjedde i rittene han sykler. Vi har arbeidet veldig intenst de siste årene med å finne smutthull og utnytte ting på riktig måte.

Les også: - Dette kan ikke sammenliknes med noe

Simulerer ritt i treningen
Også SSK-cupen hjemme i Stavanger er viktig. Der får rytterne rittrening mens de er hjemme.

- I tillegg har vi syklet ritt i Belgia siden vi var 16-17 år gamle. Vi vet hva vi går til, sier Bystrøm.

Landsmannen og treningskameraten er naturlig nok full av lovord om sin kaptein.

- Han har en ekstrem vinnervilje som ingen andre har. Han slapper av når han ikke må stresse. Kanskje er det suksessoppskriften?

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.