Slik har Kristoff lært genistreken

- Det har utrolig mye å si.

HER BLE DET AVGJORT: Alexander Kristoff var den eneste som fulgte da Niki Terpstra angrep med 27 kilometer igjen. Det viste seg å være et taktisk mesterstykke. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
HER BLE DET AVGJORT: Alexander Kristoff var den eneste som fulgte da Niki Terpstra angrep med 27 kilometer igjen. Det viste seg å være et taktisk mesterstykke. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OUDENAARDE (procycling.no): Det kunne blitt fiasko, det ble suksess. For da Alexander Kristoff fulgte Niki Terpstras støt, hevet flere øynene og slo fast at dette ikke kom til å holde.

Og duoen fikk aldri særlig stor avstand, men akkurat stor nok til at Kristoff ble tidenes første norske vinner i Flandern rundt.

- Det holder ikke å være den sterkeste fysisk her. Du må også være aller best taktisk. Det har utrolig mye å si, sier lagkamerat Sven Erik Bystrøm til procycling.no.

Les også: - Kristoff er en taktisk mester

Sett på TV siden barneåreneKristoffs trofaste hjelperytter trenes av samme mann som Flandern-vinneren, Stein Ørn. Han skal ha mye av æren for triumfen.

- Vi bare følger programmet og gjør som vi skal. Så enkelt er det, sier han.

Ørn selv understreker at de hele tiden har fokus på det taktiske.

- Det er dette sykling dreier seg om. Fysikken er bare inngangen til sjakkpartiet, men til syvende og sist er det den beste sjakkspilleren som vinner, illustrerer Ørn.

Treneren og stefaren røper at han har tilbragt uendelige timer foran TV-en med stesønnen hvor de sammen har studert taktikk til minste detalj.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.