LEVERTE: Magnus Moan jubler etter å ha hoppet 127,5 meter i den kombinerte lagsprinten i formiddag. Foto: AP / Matthias Schrader / NTB Scanpix
LEVERTE: Magnus Moan jubler etter å ha hoppet 127,5 meter i den kombinerte lagsprinten i formiddag. Foto: AP / Matthias Schrader / NTB ScanpixVis mer

Slik har Moan kommet tilbake etter den enorme skuffelsen på torsdag

Kjempehopp i formiddag.

FALUN (Dagbladet): Håvard Klemetsen og Magnus Moan er for alvor med i medaljekampen i dagens kombinertlagsprint i VM.

Etter hopprennet i formiddag ligger den norske duoen på 4. plass, 44 sekunder bak ledende Frankrike.

Magnus Moan har slitt litt i prøvehoppene i Falun, men i konkurransen i dag fikk han det skikkelig til. 31-åringen var riktignok heldig med forholdene, men strakk seg helt til 127,5 meter i storbakken i Falun.

Opptur Det var dagens tredje lengste hopp, og selv om Moan ble trukket en del poeng både for gode forhold og en svak landing, ble opplevelsen en kjempeopptur for ham.

- Dette var en artig opplevelse. Det er gøy å få litt «takeoff» når det virkelig gjelder. Jeg er fullstendig klar over at landingen min er får dårlig, men jeg kommer så høyt på slutten at jeg har ikke noe valg. Jeg har gjort for få sånne hopp i trening og konkurranse at jeg har ikke den selvtilliten til å stå ut. Derfor går jeg ut med «flapsen» og trekker meg. Hadde jeg prøvd et nedslag der hadde jeg ramla, og da hadde vi vært enda lenger bak, sier han til Dagbladet.

LANGT NEDE: Moan var knust etter å ha tapt spurten om bronsen torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
LANGT NEDE: Moan var knust etter å ha tapt spurten om bronsen torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

- Det så nesten litt skummelt ut?

- Det ble et kick. Jeg må ta med at jeg hever meg bra, og at jeg synes det alt i alt var en artig hoppkonkurranse.

Mental utfordring Etter storbakkekonkurransen i kombinert torsdag denne uka var Moan ekstremt skuffa etter å ha tapt spurten om bronsen mot tyske Johannes Rydzek.

Umiddelbart etterpå åpnet han for å vrake seg selv til lagsprinten, men han er altså med i dag.

- Hvordan har du brukt tiden siden konkurransen torsdag til å bygge opp et mentalt overskudd?

STORFINT BESØK: Håvard Klemetsen hilste på kronprins Haakon, skipresident Erik Røste og statsminister Erna Solberg etter dagens hopprenn. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
STORFINT BESØK: Håvard Klemetsen hilste på kronprins Haakon, skipresident Erik Røste og statsminister Erna Solberg etter dagens hopprenn. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

-Jeg var skuffa der og da, men jeg var ferdig med det rennet da jeg gikk og la meg torsdag kveld. Jeg summet meg og kom fram til at jeg gjorde en god konkurranse. Jeg hevet meg i bakken og gikk fort på ski. Det var tre stykker som var bedre enn meg og da må jeg akseptere det, og det har jeg gjort, sier han til Dagbladet.

- Nå ser du at jeg er i angrepsposisjon. Jeg skal gi jernet. Vi er kjempegira, og det er alle muligheter til medalje. Vi er bare 23 sekunder bak Tyskland. Bare vent nå, det blir spennende det her, sier han videre.

- Middels for Klemetsen Håvard Klemetsen hoppet «bare» 123 meter i formiddag, men fikk uansett mer poeng enn Moan, på grunn av dårligere forhold og bedre stilkarakterer.

Han er likevel ikke spesielt godt fornøyd med hoppet sitt.

- Det var litt middels. Jeg er veldig glad for at Magnus gjorde jobben sin. Jeg klarte ikke helt å få ut topphoppet i dag. Jeg vet ikke helt hva som stemte. Jeg er litt sliten i hodet, og må jobbe veldig med meg selv for å være til stede. Når man får til topphoppene er man veldig i sin egen boble, sier han til Dagbladet.

- Men dere er åpenbart med i medaljekampen?

- Ja, men når det gjelder gullkampen er Tyskland på papiret et sterkt langrennslag. Vi må innse at vi på papiret har en jobb å gjøre. Vi skal i hvert fall ikke gi oss uten kamp.

Før langrennet, som går over 2 x 7,5 kilometer, ligger Japan på andreplass og Tyskland på tredjeplass. Norge er altså 44 sekunder bak ledende Frankrike.

• Langrennet starter klokka 16.00 i ettermiddag.