Håndball-EM i Sverige:

Slik har Thorir fått hemmelig informasjon før Kroatia-kampen

Halvkroatiske Marta Tomac og Amanda Kurtovic kan bli norske våpen i EM-kampen. Tomac har tidligere spilt for nettopp Kroatia og har bidratt med en video med informasjon.

NORSKE VÅPEN: Marta Tomac og Amanda Kurtovic, begge med kroatiske fedre, blir viktige i EM-kampen mot Kroatia. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NORSKE VÅPEN: Marta Tomac og Amanda Kurtovic, begge med kroatiske fedre, blir viktige i EM-kampen mot Kroatia. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HELSINGBORG (Dagbladet): Norge møter Kroatia i håndball-EM i kveld og landslagssjef Thorir Hergeirsson har fått hjelp av håndballjentenes to «kroater»: Marta Tomac (26) og Amanda Kurtovic (25).

- Vi må spille på våre styrker, sier Hergeirsson til Dagbladet.

- Får du noe hjelp av Kurtovic og Tomac?

- Ja, absolutt. Det er Marta (Tomac) som kjenner laget best og som tross alt har spilt på Kroatia. Hun kan språket, snakker med jentene og kjenner en del av Kroatia-spillerne. Jeg har fått litt «inside information» - men spillet til kroatene har vi jo sett og får sett mer av seinere. Vi skal analysere dem seinere. I håndballen i dag er det få hemmeligheter, sier Hergeirsson, og klør seg på haken inne på spillerhotellet i den svenske byen.

- Hva slags detaljer får du fra spillerne dine?

- Det kan være små detaljer vi fanger opp, men vi er heller ikke desperate etter informasjon. Vi kan få informasjon om spillere, lag og andre ting som er nyttig. Det deles på tvers av klubblag og landslag. Spillere som kjenner hverandre godt er alltid en fordel, men det er så mye teknologi og informasjon som allerede er der ute. Det viktigste får vi ved å se spillerne på video, sier Hergeirsson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer