STOPP DEN DANSKEN: Danmark vant greit 2-0 da de møtte Kypros i Parken, men på bortebane er ingenting gitt. Norge er trolig avhengige av dansk poengtap for å kunne holde liv i EM-drømmen.Foto: SCANPIX/AP/Polfoto
STOPP DEN DANSKEN: Danmark vant greit 2-0 da de møtte Kypros i Parken, men på bortebane er ingenting gitt. Norge er trolig avhengige av dansk poengtap for å kunne holde liv i EM-drømmen.Foto: SCANPIX/AP/PolfotoVis mer

Slik heier du Kypros fram mot Danmark på fredag

Canal+ viser kampen - det er bare å håpe på et blått mirakel.

(Dagbladet): Norge klamrer seg fortsatt til håpet om avansement fra EM-kvalikgruppe H, selv om det unektelig ser stygt ut etter 0-2-tapet for Danmark i september.

Drillos kan oppnå 16 poeng med seier over Kypros 11. oktober, men er da avhengig av hjelp fra andre for å kapre en av de to første plassene i gruppa:

• Portugal må tape poeng mot Island hjemme og Danmark borte.

Eller:

• Danmark må tape poeng mot Kypros borte og Portugal hjemme.

Frykter det verste
Akkurat nå ser kanskje sistnevnte mest ut som det vi kan håpe på, og Norsk Regnesentral har faktisk regnet seg fram til at det er 51 prosents sannsynlighet for dansk poengtap i hvert fall på Kypros kommende fredag.

Norge spiller ikke før tirsdag - så dermed er det all mulig grunn til å i stedet bruke fotballfredagen til å heie på Kypros.

Canal+ viser nemlig Kypros - Danmark direkte fra kl. 20.45, med Magnar Kvalvik som kommentator. Det er også mulig å se kampen via nettjenesten C Sports.

- Vi har også samarbeid med vår søsterkanal i Danmark, så vi skal få intervjuer og innslag fra danskene, forteller sportssjef Kenneth Fredheim Dagbladet.

Men tror Canal+-veteranen selv på et kypriotisk mirakel? Vel.

- Det er vel «von i det hengande snøret» man sier? Men nei, i utgangspunktet tror jeg ikke Kypros klarer å ødelegge for Danmark, i hvert fall ikke Danmark slik de framsto mot Norge i Parken, sier Fredheim.

- De er i et generasjonsskifte, danskene, men det har de åpenbart kommet godt i gang med skal man dømme ut fra Parken-kampen. Og Morten Olsen har vist seg utrolig god til å forberede seg på motstanderne, det så vi da de rundspilte oss der nede. Jeg frykter nok det er minst like sannsynlig mot Kypros også, sier han.

Portugal på TV 2
Dersom Danmark skulle vinne fredag kveld, går de uansett foran Norge på innbyrdes oppgjør.

I så fall er det kanskje verdt å følge Portugal - Island på TV 2 Sport fra kl. 22, og håpe at våre islandske venner skal klare et mirakel der.

Uansett, det er bare å ta på seg noe blått etter jobb på fredag, marinere noe Souvla, og satse på at danskene snubler i Nicosia.

• BESTE ANDREPLASS: Her ser du hvilke land som ligger best an til å bli beste toer.

PS! TV 2 skal produsere Norges siste kamp mot Kypros i 3D tirsdag kveld, som den aller første norske tv-produksjon. 3D-sendingen blir tilgjengelig for Canal Digital sine kunder - både på parabol og kabel - på en kanal som har fått navnet TV 2 3D.