Slik hisser Sevilla til krig mot Real Madrid

Mourinho føler seg forfulgt og droppet pressekonferansen.

KRIGSMALING OG KRIGSROP: Om Sevilla-spillerne opptrer med like stor lidenskap ute på banen i kveld som de gjør i denne videoen, bør seier mot Real Madrid være innen rekkevidde. Foto: www.sevillafc.es
KRIGSMALING OG KRIGSROP: Om Sevilla-spillerne opptrer med like stor lidenskap ute på banen i kveld som de gjør i denne videoen, bør seier mot Real Madrid være innen rekkevidde. Foto: www.sevillafc.esVis mer

(Dagbladet): Det er ikke uvanlig å se supportere og tabloidaviser agitere til fotballkrig i forkant av en storkamp.

At klubbene selv bidrar til å piske opp stemningen er mer uvanlig.

Sevilla har imidlertid ikke spart på noe i oppkjøringen til kveldens første av to semifinaler mot Real Madrid, og har blant annet gått til det uvanlige skritt å lage en patostung og krigshissende video rettet mot «den store, stygge ulven» fra hovedstaden.

Bar overkropp, krigsmaling, kamprop og en stemme som maner supporterne til å gi alt er stikkordene i filmen som avsluttes med en melding på portugisisk:

«Vamos deixar-te sem o titulo».

På norsk: «Vi skal sørge for at dere ender uten titler»

Mourinho føler seg forfulgt
Sevilla-spillere som Jesus Navas, Andrés Palop, Romaric og Alvaro Negredo sørger for å gi budskapet tilstrekkelig tyngde - og det er lett å tolke det som en melding spesielt rettet mot José Mourinho.

Sevilla-president Jose Maria Del Nido avviser at så er tilfelle.

- Sevilla forbereder seg ikke på en kamp mot Mourinho, for han spiller ikke. Vi tenker mer på Cristiano Ronaldo og de andre spillerne som snakker portugisisk, som brasilianerne, sier han ifølge supersport.com.

Om Mourinho oppfatter det likedan er langt fra sikkert, portugiseren avsto i hvert fall fra å stille opp til pressekonferanse i går, og sendte i stedet assistent Aitor Karanka.

- Treneren ønsker ikke å involere seg i alt som blir sagt og gjort. Ingen liker at folk snakker så mye om dem. Vanligvis blir han utestengt eller bøtelagt når han forsvarer laget og klubben, sier Karanka.

Han har ikke mye til overs for Sevillas aggressive inngang til kampen.

- Sevillas oppførsel har skrudd opp temperaturen. Vi får se om en eller annen komitee mener de har gjort seg fortjent til en straff, eller om det bare er tilfellet når det er treneren vår som sier det han mener.

Skal skjerme dommerne fra Real
Med andre ord føler Real Madrid - og José Mourinho spesielt - seg urettferdig hardt behandlet. Portugiseren har ikke ønsket å avlive rykter om at han kan være på vei bort fra klubben etter bare en sesong på Santiago Bernabeu, og sies også å være på kollisjonskurs på direktør Jorge Valdano.

Sistnevnte får for øvrig mye av skylda for at det tilsynelatende er vondt blod mellom Sevilla og Real Madrid.

Årsaken er en cupkamp mellom lagene i 2004, der Valdano angivelig var inne i dommergarderoben i pausen etter at Zinedine Zidane hadde blitt utvist.

Det tok ikke mange minutter av 2. omgang før Sevillas Javier Navarro også fikk marsjordre - og hvittrøyene koblet selvsagt utvisningen til Valdanos pausebesøk inne hos dommeren.

At episoden ikke er glemt har kommet klart og tydelig fram denne uka.

- I år har vi tilstrekkelige sikkerhetstiltak på plass rundt dommergarderoben, for å hindre at uvanlige situasjoner oppstår, forsikret president Del Nido.

HISSET OGSÅ TIL FOTBALLKRIG: Men i dette tilfellet, foran EM-kampen mellom Polen og Tyskland i 2008, var det ikke noen av de ute på banen som bidro. Den polske avisa Super-Extra klinket derimot til med dette bildet av landslagssjef Leo Beenhakker, som holdt opp de avkappede hodene til Tysklands kaptein Michael Ballack og trener Joachim Löw. Faksimile: Super-Extra
HISSET OGSÅ TIL FOTBALLKRIG: Men i dette tilfellet, foran EM-kampen mellom Polen og Tyskland i 2008, var det ikke noen av de ute på banen som bidro. Den polske avisa Super-Extra klinket derimot til med dette bildet av landslagssjef Leo Beenhakker, som holdt opp de avkappede hodene til Tysklands kaptein Michael Ballack og trener Joachim Löw. Faksimile: Super-Extra Vis mer