Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik holdes Anand og Carlsen adskilt

Bor i hver sin fløy på hotellet.

SOTSJI (Dagbladet): Magnus Carlsen og Vishy Anand bor på samme hotell under VM i sjakk. Det er ikke nødvendigvis uproblematisk.

De to snakker minst mulig sammen under VM og passer på å ikke gå for nærme hverandre. De ankommer også spillerbordet med noen minutters mellomrom.
 
Her er det liten plass til småprat og høflighetsfraser, spesielt nå som det bare er fire partier igjen av VM-matchen og stillingen virkelig har tilspisset seg.

Hver sin suite - Vi omgås ikke sosialt. Jeg mener ikke at vi er fiender. Det er bare andre jeg henger mer med, og det er det samme med Magnus, sa Anand til Dagbladet tidligere under VM.

Derfor har de to fått hver sin fløy på hotellet Raddison Blu Paradise Spa Resort i Sotsji. Her har spillerne hver sine suiter, og har også flere rom til teamene og hjelperne sine.

Begge har tilgang til en stor takterrasse, men utsikt hver sin vei utover Sotsji, fjellene og Svartehavet.

I hver av fløyene sitter det døgnet rundt sikkerhetsvakter som passer på at uvedkommende ikke får passere eller forstyrre duellantene.

Store rivaliseringer Sjakksporten er full av store intriger og rivaliseringer opp gjennom historien. Enkelte motstandere har hatet hverandre intenst. Stemningen har minnet mer om innveiingen før en VM-kamp i boksing enn et dannet sjakkparti.

Bobby Fischer mot Boris Spassky var en kald krig i miniatyr på Reykjavik i 1972. Den regimetro Anatoly Karpov og den regimekritiske Garry Kasparov hadde en isfront på 80- og 90-tallet. Kranglefantene Vladimir Kramnik mot Veselin Topalov diskuterte voldsomt på 2000-tallet, alt fra juks til antall dobesøk. For å nevne noen få.

Tilspisset seg Så ille er det foreløpig ikke mellom Carlsen og Anand, men forholdet de to i mellom har tilspisset seg veldig etter fjorårets knallharde VM-dyst i Chennai i India.

- Rivaliseringen mellom oss begynner å dominere forholdet vårt. I sjakkverdenen er han ikke blant vennene mine, sa Anand til den spanske journalisten Leontxo Garcia under Bilbao Masters for to måneder siden.

I Chennai i fjor hadde de to hver sin heis for å slippe uønskede møter. Det har de ikke i år. La oss håpe de to unngår å bli stående fast i heisen sammen. Det vil nok begge for en hver pris unngå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media