Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik holdt Skiri hodet kaldt på den siste straffen

Rekdal skulle gjerne tatt den selv.

STANG INN Amund Skiri har nettopp scoret på Aalesunds femte straffe, og jubelen kan begynne. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
STANG INN Amund Skiri har nettopp scoret på Aalesunds femte straffe, og jubelen kan begynne. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

|||Aalesund - Molde 2-2 (7-6 etter straffer)

ULLEVAAL (Dagbladet): Amund Skiri har vært med på de fleste oppturer og nedturer med Aalesund det siste tiåret.  

Han var med på laget som rykket opp fra 2. divisjon i 2000, han har vært med på nedrykk og i dag ble han cupmester med klubben i sitt hjerte.  

Skiri var siste Aalesund-spiller ut av garderoben, og han måtte regelrett hales om bord på bussen av daglig leder Henrik Hoff.   For 31-åringen så ut til å ville snakke med alle som ville, så lenge de ville.  

- 11. plass i Tippeligaen er det beste vi noen gang har gjort i denne klubben. Jeg har spilt 2. divisjon med AaFK, og nå vinner vi cupfinalen i første forsøk. Vi er historie, det er stort. Måten vi gjør det på er nesten enda større enn at vi vant, sier Skiri til Dagbladet.

Tok den avgjørende straffen

For det var ikke snakk om at seieren var ufortjent, til tross for at Molde var storfavoritter og fikk spilte med én mann mer gjennom nesten hele 2. omgang og i begge ekstraomgangene.  

Aalesund så faktisk ut til å bli bedre etter utvisningen — og til slutt var det Skiri som fikk æren av å sette det avgjørende straffesparket.

At skuddet gikk i stanga og inn viste bare at det var Aalesunds dag.  

- Jeg meldte meg frivillig til å ta straffe, men at jeg ble satt opp som nummer fem var tilfeldig. Vi visste hvordan vi skulle skyte og hvordan vi skulle opptre. Heldigvis greide jeg å fokusere på det og ikke på konsekvensene om jeg skulle bomme, sier Skiri til Dagbladet.

Straffespesialist Kjetil Rekdal våget ikke å se opp da Skiri skulle skyte, men begravde ansiktet i hendene sine.  

- Han stoler vel ikke på meg, da, ler Skiri.  

- Rekdal sier han var like nervøs som når det er turbulens på flyturer?  

- Ikke verre? Da kan det ikke ha vært noe problem, sier han. 

AAFK I HJERTET: Amund Skiri spilte sin første kamp for AaFK i 1997. Bortsett fra et kort opphold i VIF har han vært der siden, uten å vinne noe. Før i dag. 
Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
AAFK I HJERTET: Amund Skiri spilte sin første kamp for AaFK i 1997. Bortsett fra et kort opphold i VIF har han vært der siden, uten å vinne noe. Før i dag. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer

Rekdal innrømmer at han var på bristepunktet da Skiri gikk fram for det avgjørende sparket.

- Det verste som finnes er turbulens i fly og se på straffekonker. Jeg skulle gjerne tatt den siste selv. Da hadde jeg vært sikker på at vi skulle vinne, flirer han.

- Reka er i verdensklasse

Skiri er kjempestolt av hvordan AaFK opptrådte utover i kampen, over at de ikke slapp Molde til mange sjanser, og over at enkeltspillere sto fram når det gjaldt som mest.  

Og han nøler ikke med å rangere cuptriumfen milevis foran seriegullet med Vålerenga, som han bidro til i 2005.  

- Det med Vålerenga er ikke i nærheten. Beina mine står mye mer plantet i AaFK enn i Enga. AaFK er en viktig del av livet mitt, jeg har spilt så mange år i denne klubben at jeg føler den er livsverket mitt, sammen med flere andre.  

Han hadde også Rekdal som trener da han vant seriegull i 2005, og gir sjefen medhold i påstanden om at AaFKs trenerteam leverte coaching i verdensklasse i dag.  

- Reka er i verdensklasse på den måten at så mange spillere er gode når det virkelig gjelder. Det skal han ha for, han får det beste ut av spillerne. Men Rekdal kan ikke få samtlige spillere til å prestere så godt når vi er 10 mann, det må vi gjøre selv. Men han skal ha all ære av at han får ut det beste av oss.  

- Hvordan blir det å være AaFK-spiller i Ålesund i natt?
 

- Det blir helt vilt. Tenk hvis alle som har vært i Oslo også fikk være der. Det blir en historisk seanse i Ålesund og vi skal ut på St. Olavs plass. Vi har virkelig fortjent en fest etter dagen i dag, sier Skiri til Dagbladet.

HOLDT HODET KALDT: Mens Kjetil Rekdal ikke våget å se. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
HOLDT HODET KALDT: Mens Kjetil Rekdal ikke våget å se. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media