<strong>GULLGUTT:</strong> I løpet av Ronny Johnsens tid i Manchester vant han fire ligagull, ett Champions League-gull og ett FA-cup-gull. Foto: Reuters / Ian Waldie / NTB Scanpix
GULLGUTT: I løpet av Ronny Johnsens tid i Manchester vant han fire ligagull, ett Champions League-gull og ett FA-cup-gull. Foto: Reuters / Ian Waldie / NTB Scanpix Vis mer

Slik husker Ronny Johnsen sin gamle sjef

- Ferguson har en ekstrem vinnermentalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går annonserte Manchester United-manager Alex Ferguson (71) at han gir seg som manager for laget etter sesongen.

- Da jeg leste det ble jeg veldig overrasket, og da jeg skjønte at det ikke bare var spekulasjoner ble jeg vemodig og lei meg. Det er meget spesiell, og en æra er over når han gir seg, sier Ronny Johnsen (43), som snakket med Ferguson senest mandag.

Da ga United-manageren ingen indikasjon på at han skulle gi seg.

- Æresfrykt
Ronny Johnsen er én av fem nordmenn som har spilt under Fergusons regime i Manchester. I går sa Joshua King at han ikke ble «starstruck» første gang han møtte Alex Ferguson. Ronny Johnsen forteller en annen historie om sitt første møte.

- Jeg hadde hatt et par telefoner med ham før overgangen, men jeg husker godt det første møte da han henta meg på flyplassen. Da følte jeg meg ikke høy i hatten, og det er en av få ganger jeg har følt æresfrykt. Men det var et veldig fint møte, sier Johnsen til Dagbladet.

- Hva snakker man om første gang man møter Ferguson?

- Man snakker litt generelt, men også en god del profesjonelt. Han er en veldig hyggelig fyr og har en fin personlighet, forteller Ronny Johnsen.

Vinnermentalitet
Ronny Johnsen tilbragte åtte år i klubben, fra 1996 til 2002, og var blant annet med på Uniteds uforglemmelige «treble»-sesong i 1999.

- Jeg merket kjapt hvilken ekstrem vinnermentalitet som lå i Ferguson, og han er veldig god på å få spillergruppa og hver enkelt til å prestere maksimalt. Det har han bevist gang på gang, sier den tidligere United-forsvareren til Dagbladet.

Han har så mange fine øyeblikk i klubben at han rett og slett ikke klarer å velge seg ut ett han husker bedre enn andre.

- Det blir feil å trekke ut ett øyeblikk eller én episode, for jeg har så mange minner. Det var så mye som skjedde i garderoben og på treningsfeltet, og det blir feil å kun framheve ett, sier han.

- Også motsatt, for det er klart at alt ikke alltid var rosenrødt. I et så resultatorientert miljø, så har man ikke alltid så god tid som man kanskje ønsker. Noen ganger måtte Ferguson gå drastisk til verks, og det ble jo gitt ut et par «hårfønere», forteller Johnsen.

- Ikke ferdig i United
David Moyes er lansert, og skal visstnok være klar, som arvtageren til Ferguson, og Johnsen tror United-styret har tenkt seg nøye om uavhengig av hvem som tar over.

- Dette har styret hatt god tid på å finne ut av, og jeg tror styret har et navn på blokka det kommer til å gå for. Mer ønsker jeg ikke å spekulere om, sier Johnsen til Dagbladet.

Han tror imidlertid ikke Alex Ferguson sin tid i klubben er helt over selv om han gir seg som manager for klubben.

- Han kommer nok til å fortsette i klubben, minimum som ambassadør og sikkert i styre. Så får vi se hvordan de tenker utviklingen videre.

<strong>TRENING:</strong> Ferguson (t.v.) sammen med Ole Gunnar Solkjær (i vest), Eric Cantona (nummer to fra høyre) og Ronny Johnsen (t.h.) på trening. Foto: Aleksander Nordahl / NTB Scanpix
TRENING: Ferguson (t.v.) sammen med Ole Gunnar Solkjær (i vest), Eric Cantona (nummer to fra høyre) og Ronny Johnsen (t.h.) på trening. Foto: Aleksander Nordahl / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer