Slik hyller Bradley Wiggins sine to barn

Har tatovering over hjertet.

HOLDER BARNA TETT TIL BRYSTET: Bradley Wiggins viste fram tatoveringen med navn på sine to barn før gårsdagens etappe.
HOLDER BARNA TETT TIL BRYSTET: Bradley Wiggins viste fram tatoveringen med navn på sine to barn før gårsdagens etappe.Vis mer

NOYELLES-SUR-MER (Dagbladet):

Han er i manges øyne den aller største favoritten til å vinne sommerens Tour de France.

Team Sky-kaptein Bradley Wiggins har vært nærmest utilnærmelig så langt denne sesongen. 32-åringen har - blant annet - sammenlagtseirer i Paris-Nice, Tour de Romandie og Critérium du Dauphiné.

Selv om Tour-sirkuset ikke har kjørt inn i de heftigste fjellene ennå, har Wiggins allerede vist han han faktisk har alvorlige intensjoner i årets versjon av verdens største etapperitt.

Engelskmannen ligger på 2. plass sammenlagt, sju sekunder bak Fabian Cancellara, men ti sekunder foran sin argeste konkurrent, Cadel Evans.

Barnas navn
Før starten på gårsdagens etappe, viste Bradley Wiggins fram en tatovering som hyller hans to barn.

Like før Team Sky trillet bort til startområdet i går formiddag, kom han nemlig ut av bussen med sykkeljakka åpen.

Under dukket tatoveringen med skriften «Ben» og «Isabella» opp. Det er navnene på barna han har fått med kona Catherine, som han giftet seg med i Manchester i 2004.

Wiggins har med andre ord tatt «en fotballspiller». Det er nemlig ikke akkurat sjelden vi ser fotballspillere med navn på barna på kroppen.

I LØKKESKRIFT: Wiggins har barn Ben og Isabella med kona Catherine.
I LØKKESKRIFT: Wiggins har barn Ben og Isabella med kona Catherine. Vis mer

To åpenbare eksempler er David Beckham og John Arne Riise.

Bradley Wiggins hadde også et annet symbol med seg på gårsdagens etappe. Like før start ble det nemlig satt på et klistremerke med symbolet til Royal Air Force (RAF) på rammen på sykkelen hans.

32-åringen sa ikke noe om hvorfor han syklet med flyvåpenets merke, men det var sannsynligvis ment som en hyllest til to britiske flygere som var savnet etter at to RAF-fly krasjet i hverandre nord for Skottland natt til i går.

Uvanlige interesser
Wiggins blir vanligvis omtalt som en moromann og ablegøyemaker i Sky-laget.

Mannen som har tre OL-gull i banesykling, har også noen interesser utenom det vanlige.

Han samler nemlig på klassiske gitarer og skutere fra 60- og 70-tallet, og skal ha en stor samling av bokseeffekter — blant annet et par boksehansker George Foreman har brukt i en tittelkamp.

Andre Wiggins-interesser er blant annet sko og belgisk øl...

Mistet hjelperytter
Det er ikke ventet at det vil bli endringer i sammendraget på dagens 214,5 kilometer lange spurteetappe fra Abbeville til Rouen.

Wiggins mistet en av hjelperytterne sine i går, da hviterussiske Kanstantin Sivtsov måtte stå av med brudd. Team Sky-boss Dave Brailsford var uansett mest fornøyd med at nettopp Wiggins kom seg helskinnet til mål:

- Det er alltid knyttet risiko til den første uka i Touren. Det er et spørsmål om å holde seg på sykkelen. Bradley gjorde det igjen i dag. Han kom seg igjennom, og vi kunne krysse av i boka for nok en etappe uten trøbbel. Det er måten du må se det på, sa han og la til:

RAF-SYMBOL: Slik hyllet Wiggins to savnede britiske flygere i går.
RAF-SYMBOL: Slik hyllet Wiggins to savnede britiske flygere i går. Vis mer

- Det er som boksing. Du får et slag, men så lenge du har hansker på og slåss videre, har du mulighet til å slå ut den andre fyren.

Team Sky er uansett livredde for at Bradley Wiggins skal måtte lide samme skjebne som i fjor.

Da måtte han stå av rittet med kragebeinsbrudd.

Etterpå sa han at det eneste positive med det var at han fikk tilbringe mer tid med kona og barna.