- Slik jeg spilte i dag så har jeg ingen framtid på landslaget

John Arne Riise, Ole Gunnar Solskjær og John Carew innrømmer at de ikke leverte varene da det gjaldt som mest mot Bosnia.

ZENICA (Dagbladet): John Arne Riise kom som vanlig nesten først ut av garderoben. Med et gravalvorlig ansikt. Og etter først å ha liret av seg de obligatoriske glosene om at det fortsatt var håp om EM-plass, så raknet den påtatte positive masken.

- Jeg var pissdårlig i dag. Slik jeg spilte i dag, har jeg ingen framtid på landslaget, sier Riise.

- Ikke i nærheten

Sammen med Ole Gunnar Solskjær og til dels John Carew var han en del av stjernetrioen som ikke leverte de varene vi er avhengige av for å kunne hevde oss på et europeisk toppnivå.

- Nils Johan Semb har gjort alt han har kunnet for at vi skulle prestere bra i denne kampen. Derfor er det jævla skuffende at vi ikke greier å være bedre.

- Jeg vil ikke skylde på enkeltspillere. Det er laget som ikke fungerer sammen. Men jeg er ærlig nok til å innrømme at jeg spilte dårlig. Akkurat som jeg er ærlig nok til å si at jeg spilte bra i de kampene jeg er god, sier Riise.

Han syntes kampen ble vanskelig fra start.

- De første ti minuttene var jeg nesten ikke i nærheten av ballen. Og da er det utrolig vanskelig å komme inn i kampen.

Ole Gunnar Solskjær var heller ikke godvenn med ballen i går.

Mye nesten

- Det ble veldig mye nesten. Jeg hadde to sjanser jeg kanskje kunnet ha scoret på. Den ene ble blokkert. Den tror jeg kunne ha gått mot mål. Den andre ble litt høy, så jeg fikk skutt akkurat for seint. Men det hjelper ikke akkurat å si «hvis» og «dersom». Vi vant ikke.

Han er enig i at det Norge presterte ikke holdt mål.

- Det er klart det. Vi taper, og da er vi ikke gode nok. Det vi presterer spillemessig i dag, er ikke bra nok. Vi startet kampen for dårlig. Og vi kom aldri inn i det.

- Du og de andre stjernene svikter kanskje mest av alle?

- Tja, mulig det, Men vi skal også ta med oss det positive herfra. Det gleder meg i alle fall at ungguttene Brede Hangeland og Espen Johnsen var gode.

Vanskelig

John Carew synes jobben på topp ble veldig vanskelig.

- Det var vanskelig å gjøre noe. Oppspillene traff meg ikke akkurat rett på hodet hver gang. Og midtstopperne deres var store og gode. Flinke til å gå i kroppen min.

Carew tar også selvkritikk.

- Klart det. Jeg var ikke god i dag. Men det var det ingen andre som var heller. Ingen på laget vårt spilte en god kamp. Vi var upresise.

Gang på gang fikk Carew ballen i trange situasjoner på topp. Uten å kunne gjøre noe særlig med det.

- Var du for alene?

- Jeg ønsker jo selvsagt å kunne slå ballen fra meg så fort som mulig. Det er greit å holde på den i noen sekunder. Men det blir jo lettere hvis jeg har noen å slå den til. Vi greide ikke det i dag, sier Carew

<B>SØNDERKNUST: </B>John Arne Riise var sønderknust etter sin svakeste landskamp for Norge. Akkurat da Norge trengte stjernene på laget som mest.