Slik jobber Dæhli for å bli en bedre målscorer

Følger Solskjær-råd.

LØPER ANNERLEDES: Mats Møller Dæhli har fått et klart råd fra Ole Gunnar Solskjær, og jobber aktivt med å bli en mer målfarlig spiller. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
LØPER ANNERLEDES: Mats Møller Dæhli har fått et klart råd fra Ole Gunnar Solskjær, og jobber aktivt med å bli en mer målfarlig spiller. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

VALLETTA (Dagbladet): Det var på tirsdagens pressekonferanse at landslagssjef Per-Mathias Høgmo innledet med en hyllest av Mats Møller Dæhli:

- Jeg synes det var fascinerende å se Mats Møller Dæhli i går. Vi vet hva han er god på, sa Høgmo.

- Men så er det mange som sier at han ikke scorer mål. At han ikke er involvert i så mange målpoeng ennå. Han har jobbet veldig mye med avslutninger i Cardiff - det har jeg sett selv når jeg har vært der. Når vi jobber med å trene på å skape sjanser og score mål mot Malta, ser vi Mats Møller Dæhli som kommer inn rundt straffemerket, og setter ballen i mål. Meget, meget bra, både i posisjon og når det kommer til avslutningsteknikk og -repertoar. Det er ingen grunn til at han ikke skal bli en god målscorer for Cardiff og Norge i framtida.

- Jeg er ennå ung Da Dagbladet i går ville høre Dæhlis versjon, svarte han først med noe som virket som en beskjemmet latter. Før han bekreftet:

- Jeg jobber med det, for jeg har lyst til å komme meg oftere inn i 16-meterfeltet, og jeg har lyst til å score flere mål. Det er en viktig del av spillet. Men selv om Martin Ødegaard er her nå, så er jeg ennå ung, sier Mats Møller Dæhli med et (nytt) smil.

- Så det kommer til å komme. Det var vel det Per-Mathias så på treninga også, at jeg har trent en del på det.

Solskjær-råd - Men det forandrer seg ikke på et blunk, sier Dæhli, mens han knipser med fingrene.

- Du må jobbe over tid, og nå begynner jeg å se, sakte men sikkert, at jeg begynner å sette ballen i mål oftere.

- Er det skuddteknikken du jobber med?

- Det, pluss det å komme seg inn i boksen. At du ikke bare er ballsøkende. At du av og til bare tar løpet inn. Det er viktig.

- Ole Gunnar Solskjær er kanskje norgeshistoriens beste avslutter. Hva er det viktigste rådet han har gitt deg?

- Han har ikke gitt meg så mange råd om skuddteknikk, men han har gjort meg bevisst på betydningen av å komme inn i boksen. Det er viktig, svarer Dæhli.