SMUKK: Carlos Tevez feiret 1-0-scoringen sin på denne måten mot Bourissia Dortmund. Foto: EPA/ANDREA DI MARCO
SMUKK: Carlos Tevez feiret 1-0-scoringen sin på denne måten mot Bourissia Dortmund. Foto: EPA/ANDREA DI MARCOVis mer

Slik jublet Tevez etter triumfen mot Dortmund

Juventus i førersetet før returkampen.

Borussia Dortmund har forbedret prestasjonene i tysk Bundesliga, men fikk det ikke til å stemme mot Juventus i mesterligaen. Italienerne vant 2-1.

Dortmund har ligget på bunn i Bundesliga store deler av sesongen, men har fått fart på sakene de siste kampene. Tre strake seirer har gitt klubben sårt tiltrengt selvtillit, men det hjalp ikke mot den italienske serielederen. Juventus har ikke tapt i den hjemlige ligaen siden tapet mot Genoa i den niende serierunden.

En feil på midten av Dortmund ble hardt straffet etter 13 minutter. Vertene satt fart fremover og kombinert fint. Alvaro Morata la inn for nære keeper Roman Weidenfeller, men tyskeren klarte ikke å holde innlegget og klønet ballen til Carlos Tevez. Argentineren satte inn 1-0.

Italienerne fikk ikke beholde ledelsen lenge. Fem minutter senere var det Torino-klubben som ga bort en gavepakke. Giorgio Chiellini skled og mistet ballen til Marco Reus. Spissen, som nylig signerte ny kontrakt med Dortmund, var nådeløs og la ballen i nærmeste hjørne.

Dortmund førte mye av kampen i første omgang, men det var i en god periode for tyskerne avgjørelsen falt. Paul Pogba slo et flott innlegg langs bakken. Det fant en umarkert Morata, som enkelt satte inn 2-1.

I annen omgang slet Dortmund med å finne åpninger mot et godt organisert Juventus-lag. Det var hjemmelaget som skapte de fleste sjansene, men klarte ikke å øke ledelsen. Italienerne skaffet seg et greit utgangspunkt foran returoppgjøret, men ville nok ha ønsket å ha unngått bortemålet.

(NTB)