VANT: Spillerne jublet da Atletico Nacional vant sin andre Copa Libertadores-tittel. Seieren ble etterfulgt av 600 gateslagsmål og 4 drap. Foto: Daniel Garzon / Anadolu Agency
VANT: Spillerne jublet da Atletico Nacional vant sin andre Copa Libertadores-tittel. Seieren ble etterfulgt av 600 gateslagsmål og 4 drap. Foto: Daniel Garzon / Anadolu AgencyVis mer

Slik jublet vinnerne av Copa Libertadores. Så ble det 600 gateslagsmål og fire drap

Store opptøyer da Copa Libertadores ble avgjort.

(Dagbladet): Da 23 år gamle Miguel Borja satte inn 1-0 i finalen av Copa Libertadores forrige onsdag, ble han den store helten for hjemmefansen på Atanasio Girardot stadion.

Seieren førte likevel med seg mye annet enn jubel, ifølge politiet i Colombia.

De sier at det andre oppgjøret mellom Medellin-baserte Atletico Nacional og Independiente del Valle fra Ecuador endte i massive opptøyer.

Gateslåsskamper

Associated Press skriver at politiet registrerte ikke mindre enn 600 gateslåsskamper og fire drap i forbindelse med kampen.

Ifølge nyhetsbyrået var en av de drepte en mann iført drakta til en av Medellin-klubbens rivaler.

Han ble knivstukket i nakken, samtidig som det ble rapportert om uro i landets hovedstad Bogota grunnet Atletico Nacional-fansen.

VM-helt ble drept

Den andre seieren til Atletico Nacional i Copa Libertadores - Sør-Amerikas svar på Champions League - er ikke den første fotballkampen som har ledet til vold i Colombia.

For to år siden markerte landet at det hadde gått 20 år siden midtstopperkjempen Andres Escobar ble drept.

Dette etter at han scoret et selvmål som sendte landslaget deres ut av USA-VM.

- Escobars død forårsaket så mye smerte. Men til tross for volden i Colombia, fortsatte folk å spille fotball som en måte å overvinne den, uttalte Alejandro Arenas, koordinator for den uavhengige organisasjonen Football and Peace, i anledning av markeringen.

Narkofotball i Colombia

Fotballen i Colombia har også vært nært knyttet til narkobandene som finnes i landet, deriblant

Dette gjaldt også drapet på Escobar.

Etterforskernes hovedteori i etterkant av drapet er at et narkokartell hadde satset store mengder penger på kampen mellom Colombia og USA.

Tidligere knyttet til Pablo Escobar

Det veddemålet gikk sannsynligvis ikke ut på at Escobar skulle sparke ballen i feil mål.

Andres Escobar spilte for nettopp Atletico Nacional - en klubb som tidligere skal ha hatt forbindelser til Medellin-kartellet

Det ble driftet av hans ikke ukjente navnebror Pablo Escobar.

Sistnevnte Escobar var i sin tid verdens mektigste narkobaron før han ble drept under pågripelse i 1993.