Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik kan Arsenal klare seg uten Mesut Özil

Joel Campbell er løsningen.

 KLARE SEG UTEN:  Arsenal måtte klare seg uten Mesut Özil forrige helg. Om han blir spilleklar til helgen er uvisst. Foto: NTB Scanpix.
KLARE SEG UTEN: Arsenal måtte klare seg uten Mesut Özil forrige helg. Om han blir spilleklar til helgen er uvisst. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(FourFourTwo): Tyskeren misset forrige helgs kamp mot Stoke grunnet en skade i foten.

Uten tyskeren på banen klarte ikke Arsenal å score. Trøsten var at det gjorde heller ikke Stoke. Robert O´Connor har analysert hva Wenger bør gjøre neste gang Özil mangler.

Hvordan fyller man tomrommet etter den tyske landslagsspilleren? Mannen som har vært nest sist på 16 Arsenal-scoringer denne sesongen. På Brittania Stadium søndag var Arsène Wengers løsning å plassere Alex Oxlade-Chamberlain i rommet bak Olivier Giroud.

Campbell inn i banen Tanken var at «Ox» skulle være lagets kreative drivkraft med sine initiativ.

Ute til høyre fikk Joel Campbell en ny sjanse. Den tidligere Olympiakos-spilleren la igjen inn en god søknad om å få prøve seg i tierrollen på Arsenals midtbane.

Costaricaneren viste sitt blikk og følsomme fot ved flere anledninger. Det var den type støtte som har vært med på å gi Olivier Giroud 18 mål denne sesongen.

Da kampen passerte 20 minutter, viste Cambell sin herlige fot. Fra midt inne på Stokes banehalvdel, slo han en perfekt pasning mellom stopper og back til Giroud som plutselig fant seg selv alene med keeper.

Den «enkle» pasningen, var mer enn Oxlade-Chamberlain klarte å skape i løpet av 90 minutter.

I dypet Det var nesten en kopi av Girouds andre scoring mot Olympiakos. Campbell ga med det et tydelig hint, om at han har det som skal til for å spille rett bak en spiss.

Arsenals to største sjanser mot Stoke kom begge etter at Campbell var involvert.

23-åringens iver etter å finne ledige rom var en annen styrke ved Arsenals angrepsspill. Campbell trakk ofte inn i banen og gjerne helt over på venstrekanten.

Ingen Özil Ute på krittet var han ikke like effektiv. Stoke-backen Erik Pieters hadde god kontroll på vingen. Så hva har Campbell som Özil mangler?

Han er sterk. Noe han viste på en ypperlig måte da han holdt Pieters unna. Det var en situasjon hvor Arsenal/Cambell virket å være låst. Men Campbell tvang fram et frispark i en farlig posisjon.

Søndag var han nesten fraværende i motstanderens boks. I stedet jakter han muligheter fra dypet. Da Campbell truet Stokes forsvar med direkte baller, spilte Oxlade-Chamberlain konsekvent på tvers.

Optas tall vise at Ox bare prøvde seg med to pasninger inn i boksen.

Arsenal vil peke på Özils fravær som en grunn for at det offensive spillet ikke fløt like godt som tidligere i år. Men skal de ende opp med gull i år, må de være klare for å spille uten tyskeren på banen.

Wenger ønsker nok ikke å endre spillesystemet drastisk bare fordi Özil mangler. I Cambell har han en spiller som evner å se de rette bevegelsene framfor seg.

23-åringen er ikke Özil, men kan han gjøre det som trengs for å få Arsenal først over mållinjen.

Søndag møter de Chelsea.

 KAN ERSTATTE:  Joel Campbell kan fungere godt i en rolle bak Olivier Giroud skriver Robert O´Connor. Foto: NTB Scanpix
KAN ERSTATTE: Joel Campbell kan fungere godt i en rolle bak Olivier Giroud skriver Robert O´Connor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media