Slik kan avslutningen bli enda mer dramatisk

Om ting klaffer, kan det komme enda mer drama i årets Premier League-sesong.

OMKAMP? Det kan ende i omkamp dersom visse scenarioer inntreffer. Foto: Ian Hodgson / Daily Mail / NTB Scanpix
OMKAMP? Det kan ende i omkamp dersom visse scenarioer inntreffer. Foto: Ian Hodgson / Daily Mail / NTB ScanpixVis mer
  • Liverpool - Wolves, Brighton - Manchester City, klokka 16.00 i dag.

Vi har fått en Premier League-sesong med et nivå som knapt er til å tro. Både Liverpool og Manchester City har bikket over 90 poeng, der Liverpool står med 94 poeng og City står med 95 før siste runden sparkes av i ettermiddag.

Liverpool tar imot Wolverhampton på Anfield, mens City skal reise sørover og spille mot Brighton på Premier Leagues siste dag.

Omkamp kan skje

Men om vi er ordentlig heldige, kan vi få én kamp til denne sesongen. Fordi om Liverpool og City skulle ende med likt antall poeng og lik målforskjell, vil det spilles en omkamp mellom de to lagene for å avgjøre tittelkampen.

For at det skal kunne skje, må først og fremst City tape mot Brighton, samtidig som Liverpool må spille uavgjort mot Wolves. Men det er likevel ikke så enkelt heller, fordi målforskjellen hos Guardiolas menn er bedre enn Liverpools.

Og lagene må altså ha lik målforskjell også for at det utrolige scenarioet skal inntreffe. City har +69 i målforskjell, mens Liverpool står med +65 i målforskjell. Det kreves også at de to lagene må score like mange mål i løpet av kampen. Altså 4-4 mellom Liverpool og Wolves og 4-0 mellom Brighton og City kvalifiserer til omkamp.

Det samme gjelder 5-5 og 5-1, 6-6 og 2-6, eksempelvis. Dette må inntreffe, fordi da har lagene scoret like mange mål i løpet av sesongen.

Dette eventuelle scenarioet har aldri skjedd tidligere i en tittelkamp, og selv om det er meget usannsynlig i dag også, så har det kanskje aldri vært nærmere et slikt tilfelle.

- Passende

Man må kunne si at det ville vært en drømmeavslutning på sesongens drama, der begge klubber aldri slutter å imponere. Manchester City som har levert blendende fotball over noen sesonger nå, mens Liverpool som har vist en utrolig vilje i flere kamper, blant annet mot Barcelona på tirsdag i Champions League. Rødtrøyene lå under 3-0, men klarte altså på utrolig vis å komme tilbake og vinne 4-0 i returoppgjøret.

Også Jürgen Klopp innrømmer at det ville vært en verdig avslutning på sesongen.

- Det ville vært passende for sesongen å gjøre en stor greie ut av det. Midnatt, klokka tolv et sted. Det ville vært kult, men jeg tror ikke det er så sannsynlig, sa Klopp om en mulig omkamp ifølge Goal.

Men Manchester City er store favoritter mot Brighton på bortebane, og det å tape 4-0 eller mer vil være nesten utenkelig. Guardiola er også selvsikker i forkant av siste serierunde.

- Jeg er så fornøyd. Jeg har ikke nerver i det hele tatt. Jeg var nervøs før vi møtte Liverpool da vi lå sju poeng bak og vi kunne endt ti poeng bak. Da tenkte jeg: «Oi, dette blir vanskelig». Men ikke nå. Ikke i det hele tatt, sier Guardiola til pressen ifølge The Telegraph.