Slik kan Cavendish bli slått i OL-løypa

De andre nasjonene må samarbeide mot briten.

OVERLEGEN: I en ren spurt, er det liten sjanse for at noen slår Mark Cavendish i OL på hjemmebane. De andre nasjonene må forsøke å riste av seg britenes spurtess i løpet av ni turer opp Box Hill. Foto: Christophe Ena, AP / NTB Scanpix
OVERLEGEN: I en ren spurt, er det liten sjanse for at noen slår Mark Cavendish i OL på hjemmebane. De andre nasjonene må forsøke å riste av seg britenes spurtess i løpet av ni turer opp Box Hill. Foto: Christophe Ena, AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På bildet jubler Mark Cavendish (27) for sin fjerde seier på rad opp Champs-Élysées. Team Sky-hurtigtoget vant «bare» tre etapper i årets Tour, men virker uslåelig fem dager før landeveisrittet OL.

Norges sportssjef Steffen Kjærgaard tror imidlertid briten kan knekkes på hjemmebane.

Tøff stigning - Champs-Élysées-etappen er ikke representativ for OL. Den er nærmest en parademarsj sammenliknet med det som møter gutta i England. OL-løypa likner mer på klassikere som Flandern rundt eller Amstel Gold Race, sier Kjærgaard til Dagbladet.

For til tross for at starten og avslutningen i OL-løypa i London sentrum er paddeflat, er det det som skjer utenfor storbyen som kan avgjøre rittet. Der skal nemlig rytterne kjøre den samme runden ni ganger. Nøkkelen er stigningen opp mot Box Hill, som kan koste mye krefter.

- Jeg har hele tiden sagt at jeg tror OL-rittet vil utvikle seg på en måte Cavendish ikke vil håndtere, men etter å ha sett hva han har gjort i årets Tour, er jeg litt mer usikker. Han ser veldig sterk ut for øyeblikket, sier Kjærgaard.

Han tror uansett det er fullt mulig å slå «Cav», men da må de andre nasjonene samarbeide for at løpet skal bli så hardt som mulig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer