Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik kan de danske håndballjentene få en fordel av å tape

- Vi visste at denne situasjonen kunne komme.

KAN VINNE GRUPPA: Danmark kan vinne gruppe B i håndball-VM - men hvis de ikke vinner, vil de trolig få en enklere vei videre i sluttspillet som gruppetreer enn som nummer to. Her ved Kristina Kristiansen fra kamp mot Kina. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI
KAN VINNE GRUPPA: Danmark kan vinne gruppe B i håndball-VM - men hvis de ikke vinner, vil de trolig få en enklere vei videre i sluttspillet som gruppetreer enn som nummer to. Her ved Kristina Kristiansen fra kamp mot Kina. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI Vis mer

(Dagbladet): Danmark har fått en brukbar start på håndball-VM med tre seire på fire kamper. Laget er to poeng bak gruppeleder Brasil  i gruppe B.

Før siste gruppespillkamp mot nettopp Brasil spekulerer dansk presse i ulike scenarioer. Danskene kan nærmest velge hvem de vil møte videre i sluttspillet. Å bli nummer tre i gruppa kan gi en enklere vei enn å bli nummer to.

- Vi vil helt sikkert gå for seier mot Brasil, men vi får se hvordan situasjonen er når vi nærmer oss kampen. Blant annet hvordan de andre gruppene arter seg, sier Danmarks assistenttrener Ulrik Kirkely til Ekstra Bladet.

Vil unngå Norge De fire beste lagene i hver gruppe går videre til åttedelsfinale. Å ende som gruppetoer gir nødvendigvis ikke en enklere vei enn å bli nummer tre for Danmark: Danskene frykter nemlig Norge allerede i kvarten.

• Danmark vinner gruppa hvis de slår Brasil med mer enn to mål i morgen. Da møter de Nederland i åttedelsfinale og Spania i kvartfinalen.

• Som gruppetoer møter danskene Montenegro eller Sør-Korea i åttedelsfinale. Favorittene Norge i en kvartfinale.

• Som gruppetreer: Montenegro eller Sør-Korea i åttedelsfinalen, men Ungarn i en eventuell kvartfinale.

Det betyr at danskene trolig får den antatt letteste veien videre ved å bli nummer tre. Danmarks trener Jan Pytlick mener laget bare fokuserer på å vinne gruppa.

MØTER BRASIL: Jan Pytlick og de danske håndballjentene møter Brasil til gruppefinale i morgen. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI
MØTER BRASIL: Jan Pytlick og de danske håndballjentene møter Brasil til gruppefinale i morgen. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI Vis mer

- Vi vil vinne, og det tror jeg vi kan klare, sier Pyrlick til den danske avisa.

- Har sett på det Assistenttrener Kirkely er derimot mer spekulativ. På spørsmål om det frister mer med Ungarn, framfor Norge eller Spania i en kvartfinale, svarer Kirkely slik:

- Dere elsker å sette oss trenere i slike situasjoner. For å være ærlig. Jeg har sett på det. Det gjorde jeg allerede i Danmark (før VM). Vi visste at denne situasjonen kunne oppstå, sier Kirkely.

Norge møter Angola klokka 20.15 i kveld - og de norske håndballjentene er så godt som sikret gruppeseieren etter tre strake seire.

Danske Mette Gravholt nekter for at laget vil gå for noe annet enn seier mot Brasil i morgen.

- Hvis det oppstår snakk om noe annet, så vil jeg ikke være med. Da må jeg settes på benken. Vi vil vinne kampen. Basta! sier Gravholt.