Slik kan den ekstreme bredden svekke Norges vinnersjanser i Tour de Ski

Landslagssjefen grubler på tøffe valg.

KAN VINNE: Sondre Turvoll Fossli er toer i sprint-cupen så langt i vinter. Han kan vinne løp i Tour de Ski, men gjør han det, kan han samtidig svekke Martin Johnsrud Sundbys sammenlagtsjanser i Tour'en. Foto: EPA / NTB Scanpix
KAN VINNE: Sondre Turvoll Fossli er toer i sprint-cupen så langt i vinter. Han kan vinne løp i Tour de Ski, men gjør han det, kan han samtidig svekke Martin Johnsrud Sundbys sammenlagtsjanser i Tour'en. Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norske sprintere kan gjøre Martin Johnsrud Sundbys vinnersjanser i Tour de Ski dårligere. Samtidig ødelegger sprinterne for sine egne verdenscup-sjanser om de ikke kjemper i Tour'en.

- Det er noen problemstillinger som skal gjennomgås før det endelige uttaket til Tour de Ski blir klart over helga, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Dagbladet.

Han innrømmer at han allerede har tenkt mye på hvordan det norske herrelaget skal se ut.

V-cupen viktigst Paradoksalt nok har Norge så mange gode skiløpere at de kan ødelegge for hverandre i kampen om å vinne Tour de Ski sammenlagt, og dermed også jafse til seg mange poeng i den totale verdenscupen.

For nettopp det å vinne verdenscupen sammenlagt er det overordnede målet for norsk herrelangrenn denne sesongen. Årsaken til det er klar.

- Det kan jo se ut som FIS vil gjøre noe med kvotene neste sesong. For Norges del kan regelendringer føre til at vi ikke får stille med så mange løpere som i år.

- Men det meste tyder på at ordningen med at vinneren av verdenscupen får friplass kommende sesong, vil fortsette. Derfor er den totale verdenscupen så viktig, sier Løfshus til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer