Slik kan dere få tur til Brasil, gutter!

Fire kamper må gå Norges vei.

MÅ GI ALT: Det er fire kamper som må gå Norges vei for at herrene skal få mulighet til å holde liv i drømmen om VM i Brasil. I kveld er det VM-kvalifiseringskamp mot Slovenia.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
MÅ GI ALT: Det er fire kamper som må gå Norges vei for at herrene skal få mulighet til å holde liv i drømmen om VM i Brasil. I kveld er det VM-kvalifiseringskamp mot Slovenia. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Følg Slovenia - Norge i vårt Fotballstudio fra 20.45!

Det skal ikke mer til enn riktig resultat i fire kamper for at Norge skal havne i toeromspill i VM-kvalifiseringen i fotball.

To av kampene er lagets egne. Slovenia må slås fredag og Island tirsdag, ellers er det ingen vits i å regne på resultatene i andre grupper. Kampene der Norge kan håpe på hjelp spilles i gruppe B, der Bulgaria og Danmark kjemper om 2.-plassen.

Norge har til nå avgitt 13 poeng i kamper som vil telle på toertabellen. Dersom toeren i gruppe B avgir flere poeng, vil Norge med full pott i oktoberkampene gå foran.

Danmark har til nå avgitt 12 poeng, Bulgaria 11. Siden bulgarerne (13-6) har mye bedre målforskjell enn Norge (9-9), må de avgi tre poeng til for å ende bak.

Spiller Danmark uavgjort mot gruppevinner Italia i Parken fredag, og Bulgaria taper i Armenia, er veien åpen for Norge (forutsatt full pott mot Slovenia og Island).

Skulle Bulgaria greie jobben i Armenia, vil et tap hjemme mot Tsjekkia tirsdag gjøre samme nytte - eller uavgjort i begge kampene.

Disse resultatene sender Norge til toeromspill 11/10: Slovenia - Norge B

Danmark - Italia U

Armenia - Bulgaria H*

15/10: Norge - Island H

Bulgaria - Tsjekkia B*

* Bare ett av resultatene markert med stjerne trenger å inntreffe, eller uavgjort i begge kampene.

(NTB)