Slik kan det gjøres, Åge

I går skrev danskene en hel liten lærebok om hvordan man kan stanse Italia. Åge Hareide håper alle norske landslagspillere fikk med seg kampen.

GUIMARCES (Dagbladet): For etter 0- 0-kampen var alle enige.

-  Italia var kanskje dårlige. Men det var vi som gjorde dem det, sa Morten Olsen.

Og fikk støtte av sin italienske kollega Giovanni Trappatoni.

-  Alt var feil. Vi leste overhodet ikke spillet riktig. Vi var for statiske og manglet tempo, raste han på pressekonferansen etter kampen.

Og mens de to trenerne hadde sine pressekonferanser, sto den norske landslagssjefen og skrøt av danskene i den såkalte mixed zone. Området der alle spillere og ledere må passere etter kamp. Og både danske og svenske journalister, flokket seg rundt Hareide for å høre hans synspunkter på kampen.

Hareide var der for å lære hvordan Norge skal spille mot Italia i september. Og fikk mange svar. Det aller viktigste.

Ta ut stjernene

-  Kampen gledte meg. Danskene viser at bare man tør å tro på egne ferdigheter, så er det ikke umulig å spille jevnt med Italia. Det ligger i hodet, sier Hareide til Dagbladet.

-  Det viktigste blir at vi må tørre og spille vårt eget spill.

Hareide lærte mye av kampen.  Det er viktig å ta ut stjernene Totti og Del Piero i oppspillsfasen, og nekte dem rom.  Vi må satse på vingspill. Italia sleit voldsomt, spesielt med Rommedahl. Danskene var best fysisk. Norge møter Italia tidlig i deres sesong. Det er en fordel for Norge. Danskenes 4-2-3-1-system fungerte perfekt mot late italienere. Norge spiller likt.

Ring, Åge

-  Danskene fulgte sitt taktiske opplegg perfekt. Det gledet meg å se. De jobbet hardt, og kjempet Italia ut av stilen. Det skal vi også greie å få til, sier Hareide, som ikke ble minsket i troen på at Italia kan slås i VM-kvalikken. Og han vil få hjelp. Hareide snakket med Morten Olsen allerede før gårsdagens kamp.

-  Åge kan bare ringe. Så skal jeg hjelpe ham med det han vil, sier en smilende Olsen til Dagbladet.

-  Lett

Hareide trakk også fram Jon Dahl Tomasson og Martin Laursen som kampens giganter. Begge spiller ironisk nok i Italia. Og ingen av dem var overrasket over at danskene slapp lettere til enn ventet.

-  For meg ble det en lett kamp å ta ut Totti og Vieri. Fordi vi fulgte vårt taktiske opplegg perfekt. Vi nektet dem rom. Og da de slo langt, vant jeg det som var av dueller i lufta. Men dette var nok en av mine beste kamper i karrieren, sier Laursen til Dagbladet.

Jon Dahl Tomasson herjet til tider, og løp den italienske midtbanen i senk. Og han trodde han skulle bli matchvinner da han fikk sjansen nesten alene mot keeper Buffon.

Vanvittig feil

-  Men redningen var det klasse over, sier Tomasson, som var i stadig klammeri med lagkamerat Alessandro Nesta og Fabio Cannavaro.

-  Jeg skulle minst hatt ett straffespark. Og det gule kortet for filming, huff, vanvittig feil.

LANGBEINTE: Danmarks René Henriksen (t.v) og Christian Poulsen forsøker forgjeves å stanse Del Pieros skudd, men heldigvis står keeper Thomas Sørensen i mål.
ALVORLIG: Landslagssjef Åge Hareide er seriøs når han er på studietur til de store mesterskapene.