Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik kan en loddtrekning i Afrika bli avgjørende for Manchester Citys titteldrøm

Uvanlig situasjon.

- HÆ, LODDTREKNING? Yaya Toure og resten av Elfenbenskystens stjerner må levere i skjebnekampen mot Kamerun i kveld. I verste fall risikerer de å ryke ut på loddtrekning. Foto: AFP / ISSOUF SANOGO / NTB Scanpix
- HÆ, LODDTREKNING? Yaya Toure og resten av Elfenbenskystens stjerner må levere i skjebnekampen mot Kamerun i kveld. I verste fall risikerer de å ryke ut på loddtrekning. Foto: AFP / ISSOUF SANOGO / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Førstkommende lørdag klokka 18.30 tar Chelsea i mot Manchester City på Stamford Bridge i det som - på papiret - kan bli årets kamp i Premier League.

De to pengesterke klubbene har stukket av fra resten i Premier League, og alt tyder på at seriegullet havner i den lyseblå delen av Manchester eller i Sørvest-London.

Før lørdagens nøkkelkamp står Chelsea med 52 poeng og City med 47.

Mulig loddtrekning Presset er med andre ord på Manuel Pellegrinis menn, og det absurde er at en potensiell loddtrekning i vest-afrikanske Ekvatorial-Guinea kan bli avgjørende før den tidlige seriefinalen.

Afrikamesterskapet er nemlig i gang for fullt, og i kveld spilles en kamp som får konsekvenser for lørdagens storkamp i Premier League.

I sin forrige periode som Chelsea-boss mistet José Mourinho både Didier Drogba (Elfenbenskysten), Michael Essien (Ghana) og John Obi Mikel (Nigeria) til afrikamesterskapet annethvert år, men slik er det ikke i år.

Drogba spiller ikke lenger for landslaget, Essien har forlatt klubben og Mikels Nigeria klarte ikke å kvalifisere seg denne gangen.

Savner midtbanesjefen For Manchester City, derimot, er saken en helt annen.

Lagets midtbanemotor og Yaya Toure har vært sterkt savnet de siste ukene mens han har representert Elfenbenskysten.

Landsmannen Wilfried Bony, som ennå ikke har debutert for de lyseblå etter overgangen fra Swansea, ville sannsynligvis også vært mye brukt i januar om han ikke hadde representert landet sitt.

Det er i hvert fall ingen tvil om at de regjerende seriemestrene har hatt behov for de to de siste ukene. Manuel Pellegrinis lag har bare vunnet én av tre seriekamper i januar, og i samme periode har de også røket ut av FA-cupen, mot Middlesbrough.

1-1 fire ganger Og mens lagkompisene har tapt poeng hjemme, har Toure og Bony gjort det samme i afrikamesterskapet. Elfenbenskysten har - som vanlig - slitt med å innfri favorittstempelet i mesterskapet.

Laget har spilt 1-1 mot både Guinea og Mali så langt, og i kveld møter Elfenbenskysten Kamerun, mens Guinea møter Mali.

Det utrolige er uansett at også de to andre kampene i gruppa har endt 1-1. Dermed står alle fire lagene med to poeng og 2-2 i målforskjell før de to siste kampene i kveld.

Skulle begge kampene endte uavgjort med samme sifrer, må det med andre ord loddtrekning til for å finne ut hvem som går videre til kvartfinalen.

Ute med tap Dermed kan nettopp loddtrekning avgjøre om Manchester City får Toure og Bony hjem slik at de kan være med i troppen mot Chelsea lørdag.

Situasjonen ellers i gruppa er ganske åpenbar: Hvis et lag vinner i kveld, er det garantert videre. Hvis det taper er det garantert ute.

Hvis begge kampene ender uavgjort, men ikke med samme sluttresultat, går de to lagene i den mest målrike uavgjortkampen videre.

Uansett hva som skjer, kan du regne med at City-manager Pellegrini håper Elfenbenskysten ryker ut.

STJERNESPEKKET: Elfenbenskystens sterke mannskap har slitt så langt i afrikamesterskapet, og har kniven på strupen før kveldens kamp mot Kamerun. Foto: AFP / ISSOUF SANOGO / NTB Scanpix
STJERNESPEKKET: Elfenbenskystens sterke mannskap har slitt så langt i afrikamesterskapet, og har kniven på strupen før kveldens kamp mot Kamerun. Foto: AFP / ISSOUF SANOGO / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media