Slik kan fotballmafiaen knuse seg selv

«Hundekamp» og «vanvittig desperasjon» sier kritikerne.Slik er FIFA-pampenes intense kamp for å redde sine fotball-liv.

FULL OPPVASK: Tilliten til FIFA er minimal etter at voldsomme korrupsjonsavsløringer har rystet organisasjonen. Her det fasjonable hovedkvarteret i Zürich, med VM-statuetten til høyre. Foto: AP/Anja Niedringhaus/Scanpix
FULL OPPVASK: Tilliten til FIFA er minimal etter at voldsomme korrupsjonsavsløringer har rystet organisasjonen. Her det fasjonable hovedkvarteret i Zürich, med VM-statuetten til høyre. Foto: AP/Anja Niedringhaus/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Egeninteressene til fire menn er i ferd med å knekke fotballens mektigste organisasjon. FIFA-president Sepp Blatter og utfordrer Mohamed Bin Hammam fra Qatar skal begge avhøres av FIFAs etiske komité søndag, etter at de har beskyldt hverandre for grov korrupsjon.

Spillet bak er en mafiafilm verdig.

MAKTKAMPEN • Amerikanske Chuck Blazer, styremedlem i FIFA, er evig forbannet over at USA ikke fikk fotball-VM i 2022. Han ønsker hevn over Bin Hammam, som kuppet mesterskapet til Qatar gjennom bestikkelser og korrupsjon.

• Hans interesser sammenfaller med Sepp Blatters, i det kommende valget. Amerikaneren øynet også muligheten til herredømme over fotballen i sitt område, ved å knekke mannen som har vært hans sjef: Den notorisk korrupsjonsanklagede Jack Warner.

• FIFAs «bad boy», visepresident Jack Warner fra Trinidad og Tobago lot seg lokke til å støtte Bin Hammam. Han er gjentatte ganger blitt beskyttet av Blatter. Men når han nå lot seg lokke over til utforderens side, var den sittende presidenten nådeløs.

• Sepp Blatter er desperat etter fire nye år. Et overraskende høyt antall fotballforbund både i Afrika, Asia, Karibien og Mellom-Amerika har flørtet høylydt med Bin Hammam. Den vanligvis så sindige sveitseren måtte handle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer