DEN RØDE PLASSEN: Fredrikstad stirrer marerittet i øynene før siste serierunde, men alle de fire klubbene over Stabæk kan bytte plass i kveld.
DEN RØDE PLASSEN: Fredrikstad stirrer marerittet i øynene før siste serierunde, men alle de fire klubbene over Stabæk kan bytte plass i kveld.Vis mer

Slik kan Hønefoss gå fra sikker plass til krise

I kveld blir det drama i bunnstriden.

Kl. 18: Se alle kampene i siste serierunde i Dagbladets Fotballstudio!

(Dagbladet): Molde har tatt med seg gullet i årets Tippeliga, men bortsett fra det er det mye å spille om for mange når siste serierunde unnagjøres i kveld.

Rosenborg kan fortsatt ta andreplassen fra Strømsgodset, for å nevne toppen, men det er selvfølgelig i bunnstriden nervene er hardest spent.

Fire lag kjemper for å unngå nedrykk: Hønefoss (33, -9), Sandnes Ulf (32, -10), Sogndal (31, -10) og Fredrikstad (30, -15). Stabæk er allerede nede.

Her er de fire truede lagenes kamper i kveld:

Hønefoss - Rosenborg
Aalesund - Sandnes Ulf
Sogndal - Brann
Fredrikstad - Molde

Hønefoss ligger åpenbart best an etter at de fikk beholde poenget NFF truet med å ta fra dem, og de står med 33 før siste kamp mot nevnte Rosenborg.

Men den trygge plassen kan - i absolutt verste fall - bli til direkte nedrykksplass, dersom:

• Hønefoss taper for Rosenborg
• Sandnes Ulf tar poeng borte mot AaFK
• Sogndal vinner over Brann
• Fredrikstad slår Molde og tar inn de seks målene Hønefoss har til gode på dem

Utover dette kan alt skje i krigen mellom de fire lagene.

Før kveldens runde er det altså Sogndal som ligger på kvalikplassen, som gir kvalifiseringsfinale mot Ullensaker/Kisa i dobbeltoppgjør kommende uke.