Slik kan Kristoff slå Super-Kittel

- Angrip tidligere, er tipset fra Marcel Kittels egen sportsdirektør.

FOLLOW THE LEADER! Marcel Kittel var på ny ustoppelig da Tour de France inntok Londons gater. Ute til venstre kan du skimte drakten til Alexaner Kristoff. FOTO: EPA/Kim Ludbrook
FOLLOW THE LEADER! Marcel Kittel var på ny ustoppelig da Tour de France inntok Londons gater. Ute til venstre kan du skimte drakten til Alexaner Kristoff. FOTO: EPA/Kim Ludbrook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (procycling.no): Forholdet mellom Tyskland og England er historisk sett ikke det beste, men med Big Ben i ryggen og Buckingham Palace, måtte selv britene innrømme at Marcel Kittel er «sehr gut».

Mens Alexander Kristoff slet seg igjennom 21 etapper uten seier i fjor, fikk den blonde kraftpakken fra Arnstadt sitt globale gjennombrudd.

Han vant fire og satte selv Mark Cavendish i skyggen.

- Marcel Kittel er i sonen. Dette er hans år, slik som vi så Cavendish for noen år tilbake, sier Kurt Asle Arvesen til Dagbladet.
 
Feilfrie nederlendere To av tre etapper så langt har endt i massespurt, og Kittel har vunnet dem begge.

Enkelt.

I Tour de France hersker konsensus at nederlandske Giant-Shimano må gjøre åpenbare feilvurderinger på oppløpet, om konkurrentene skal true supersprinteren på flat mark.

Så langt har de sjonglert sprinteren Kittel og klassikerstjernen John Degenkolb, også han tysk - til perfeksjon.

Kristoff: - Det ser vanskelig ut Det er alltids muligheter, og spesielt i Tour de France. Der kan en ivrig publikummer, et dårlig dekk eller et feiltrykk på bremsen sende deg ut av seierskampen.

I øyeblikket ser det likevel ut til at Alexander Kristoff må vente på sitt favoritterreng før han kan dytte den jevngamle tyskeren ned fra podiet.

- Hvis han blir litt hindret, er det mulig. Han vant ikke alle spurtetapper i fjor, så man kan slå ham på flatt underlag. Slik han kjørte i dag, vant han ganske lett. Det ser vanskelig ut, innrømmer nordmannen etter tre av sju matchballer i rittets første uke.

Kittels nederlag Kristoff har slått Kittel ved noen sjeldne anledninger:

• 2014: I Tredagers i De Panne ble Kristoff nummer tre på etappe to, mens en innesperret Kittel ble nummer åtte.

• 2012: I GP Fourmies ble nordmannen to, mens tyskeren endte på plassen bak ham.

• 2012: Da Kristoff tok sin første proffseier, også de under rittene i De Panne, tok han skalpen til en uinteressert Kittel.

- Jeg husker jeg hadde godt tak på ham i U23-klassen også, men det har blitt verre nå, konkluderer Kristoff.

Konkurrentens råd Så hvordan skal han slås?

SÅ OVERLEGEN ER HAN:  Marcel Kittel leker med Peter Sagan og de andre sprinterne om dagen. FOTO: AFP/Alex Guigon
SÅ OVERLEGEN ER HAN: Marcel Kittel leker med Peter Sagan og de andre sprinterne om dagen. FOTO: AFP/Alex Guigon Vis mer

Vi spurte Aike Visbeek som er en av sportsdirektørene i Team Giant Shimano.

- Det viktigste er å vente til man er innenfor den siste halvannen kilometeren med å flytte fram opptrekket. Da sparer man på kreftene og kan gjøre et realt forsøk, sier Visbeek til Dagbladet.

- Kan man angripe før Kittel?

- Opptrekkerne til Alex, kan prøve å starte før Tom Veelers og Koen de Kort, hvis ikke må Kristoff starte tiendelen før Kittel. Han er nemlig mer utholden, og kan forsøke seg fra lengre hold. Da tvinger ham i så fall Marcel til å passere på utsiden av ham igjen.

- Da trenger jeg mer hjelp På hestevaktenes paradeplass ved St. James Park i London, la vi fram konkurrentenes forslag for Stavanger-mannen etter gårsdagens etappe.

- Da må jeg i så fall ha noen som kjører meg opp. Jeg så det var fri bane i dag, men det var 400 meter til mål. Håpet mitt var at Mark Renshaw, som hadde med en mann ekstra, skulle passere Kittel — men han gjorde ikke det.

Kristoffs sportsdirektør i Katjusja lover at de skal prøve å finne en vei rundt tyskeren i dagene fram mot fredag.

- I øyeblikket er han sterk. Han har vunnet begge massespurtene, men Alex er ikke langt unna. Jeg tror fortsatt vi kommer til å vinne en etappe her, og Kittel er ikke uslåelig, påpeker José Azevedo.

TAR GJERNE IMOT TIPS:  Alexander Kristoff sliter med å håndtere Marcel Kittel. FOTO: Cornelius Poppe/Scanpix
TAR GJERNE IMOT TIPS: Alexander Kristoff sliter med å håndtere Marcel Kittel. FOTO: Cornelius Poppe/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer