Slik kan Norge komme til EM uten å slå Italia og uten å spille playoff

Mange muligheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter 2-0-seieren over Kroatia lever Norges håp om å komme direkte til EM for fullt.

Norge er nå oppe på 2. plass i gruppe H. Om Norge vinner de to siste kampene, er Per-Mathias Høgmo garantert EM-spill i Frankrike neste sommer.

Matematikken er enkel, men utføringen kan bli vanskelig. Å slå Kroatia hjemme var knallsterkt. Men å slå Italia borte i siste kamp, vil være enda vanskeligere.

Så fremt ikke noe helt spesielt skulle skje, vil både Italia, Kroatia og Norge være med i kampen om de to EM-plassene i gruppa frem til den siste runden.

Det betyr at Italia ikke kan tape mot Norge, og det betyr at Høgmos menn får en knalltøff oppgave med å slå et italiensk lag med alt å spille for.

Men det finnes håp selv om Norge ikke skulle vinne borte mot verdensmesterne fra 2006. Først må Norge slå Malta. Så må enten Italia tape mot Aserbajdsjan, eller Kroatia må avgi poeng mot enten Bulgaria eller Malta.

Den tredje muligheten Det finnes også en tredje mulighet. Norge har fremdeles muligheten til å bli beste treer, som også går direkte til EM, selv om den ikke er veldig stor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.