Slik kan Northug vinne verdenscupen

- Nå smeller det, sier Northug etter dagens seier.

TOK INN 100 POENG: Haters gonna hate, står det på jakka til Petter Northug. Nå har han fått los på verdenscuptrofeet. Og elsker det. Foto: Heikki Saukkomaa / NTB Scanpix
TOK INN 100 POENG: Haters gonna hate, står det på jakka til Petter Northug. Nå har han fått los på verdenscuptrofeet. Og elsker det. Foto: Heikki Saukkomaa / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er tre år siden Petter Northug vant verdenscupen sammenlagt, for hittil eneste gang i karrieren. Han hadde egentlig gitt opp tanken på å kopiere prestasjonen denne sesongen.

Men så fant en sliten Dario Cologna ut at han skulle stå over 15-kilometeren i Lahti i dag. Et løp Petter Northug vant overlegent, etter det han overfor NTB omtaler som karrierens beste klassisk-prestasjon.

Dermed krympet avstanden opp til Cologna fra 223 til 123 poeng for Northug. Alexander Legkov er 16 fattige poeng foran Northug.

- Nå smeller det. Jeg er klar for å gå fort og kjempe om mange poeng, sier Northug til NTB.

Cologna er i Sveits Og det er mange poeng å slåss om:

På onsdag er det sprint i Drammen. Der får vinneren 100 poeng. Skulle Northug komme til finalen, er han sikret minst 40 poeng. Det får han om han blir sist i finalen, altså nummer seks i konkurransen, og han kan altså skaffe seg 100.

Om han vinner.

Det vil uansett bety ytterligere forkorting av avstanden opp til den sveitsiske lederen, for Cologna er nå hjemme i Sveits. Han skal ha bestemt seg for å stå over sprinten i Drammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer