Slik kan tabelljumbo Hellas vinne gruppa

Her er de mulige utfallene i EM-gruppe A.

ILLE UTE, MEN IKKE UTSLÅTT: Giorgos Samaras og Hellas ligger sist i gruppe A, men har EM-skjebnen i egne hender.Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler/NTB scanpix
ILLE UTE, MEN IKKE UTSLÅTT: Giorgos Samaras og Hellas ligger sist i gruppe A, men har EM-skjebnen i egne hender.Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler/NTB scanpixVis mer

Følg siste runde i gruppe A direkte i fotballstudio fra kl. 20.45.

(Dagbladet): Med de to første gruppespillsrundene unnagjort, er stadig ingen kvartfinalebilletter delt ut før gruppe A innleder den tredje og siste runden lørdag kveld.

Selv om Russland ligger best an med tanke på avansement, kan Dick Advocaats menn på ingen måte føle seg trygge før kveldens møte med Hellas i Warzawa.

For til og med jumboplasserte grekere har sin videre EM-skjebne i egne hender. Dersom to eller flere lag ender på samme poengsum, skilles lagene etter ti kriterier, som er nærmere redegjort for i faktaboksen i saken.

Grekernes landslagssjef Fernando Santos omtaler kveldens oppgjør som en finale, og har fortsatt tro på kvartfinale.

- Dersom vi kommer med i kampen tidlig, eller enda bedre: Med en gang dommeren blåser i gang kampen, og vi klarer å være konsentrerte og unngå feil, tror jeg laget vårt har muligheten til å oppnå det vi ønsker, sier Santos til uefa.com.

Slik går Russland videre: Russland er garantert videre med seier eller uavgjort mot Hellas. Seier er også ensbetydende med gruppeseier, og møte med laget som blir nummer to i gruppe B i kvartfinalen.

Med tap, er russerne ute på innbyrdes oppgjør mot Hellas dersom Tsjekkia slår Polen, men videre dersom tsjekkerne bare spiller uavgjort eller dårligere.

Slik går Tsjekkia videre: Tsjekkia er garantert videre med seier mot Polen, og kan også gå videre med uavgjort forutsatt at Russland ikke taper mot Hellas. Med russisk tap og uavgjort eller dårligere mot vertsnasjonen, er Tsjekkia ute.

Slik går Polen videre: Polen er garantert videre med seier mot Tsjekkia, men ute med uavgjort eller tap.

Slik går Hellas videre: Hellas går videre med seier mot Russland. Grekerne kan til og med vinne gruppa dersom de slår Russland med minst fire mål. Med tsjekkisk seier går Hellas videre på Russlands bekostning på innbyrdes oppgjør. Med poengdeling mellom Tsjekkia og Polen, ryker Tsjekkia ut. Med polsk og gresk seier, vinner polakkene gruppa, mens Hellas går videre som nummer to på innbyrdes oppgjør mot Russland.

Med uavgjort eller tap, er EM-eventyret over for europamesterne fra 2004.

Gruppevinneren møter laget som blir nummer to i gruppa (B) med Tyskland, Portugal, Danmark og Nederland. Laget som havner på annenplass møter vinneren av den samme gruppa.

PS! Du kan kjøpe tilgang til oppgjøret mellom Tsjekkia og Polen i Dagbladets fotballstudio.