Slik kan Tyskland ryke før kvartfinalen

Full pott etter to kamper ikke nødvendigvis nok.

IKKE PÅ TRYGG GRUNN: Bastian Schweinsteiger og Tyskland er ennå ikke sikret kvartfinalplass selv om laget har vunnet begge sine to første kamper. Foto: AP Photo/Martin Meissner/NTB scanpix
IKKE PÅ TRYGG GRUNN: Bastian Schweinsteiger og Tyskland er ennå ikke sikret kvartfinalplass selv om laget har vunnet begge sine to første kamper. Foto: AP Photo/Martin Meissner/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Portugal - Nederland og Danmark - Tyskland direkte i fotballstudio fra kl. 20.45.

KIEV/OSLO (Dagbladet): Med omleggingen fra 16 til 24 deltakernasjoner i 2016, vil kveldens avgjørelse av gruppe B kanskje bli siste gang en «dødens gruppe» krever sine offer i et EM-sluttspill.

To lag av kvartetten Tyskland (nr. 2), Nederland (nr. 4), Danmark (nr. 9) og Portugal (nr. 10) - alle ranket blant de ti beste fotballnasjonene i verden på siste Fifa-ranking - kommer til å reise hjem fra Polen og Ukraina med uforrettet sak. Alle fire har imidlertid fortsatt en mulighet på kvartfinale.

Tyskland er det eneste laget i sluttspillet som står med seks poeng og full pott etter to kamper. Likevel har ikke den perfeksjonistiske landslagssjefen, Joachim Löw, budsjettert med noe kvartfinalemøte med Hellas i Gdansk neste fredag.

- Vi har ikke kvalifisert oss ennå. Det kommer til å bli en tett og vanskelig kamp ettersom også Danmark har forhåpninger om en kvartfinale. De som så på Danmark som sjanseløse før sluttspillet tok feil. Vi visste derimot hele tiden at de kom til å utgjøre en trussel da de er kompakte defensivt og farlige på kontringer. Vi kommer ikke til å undervurdere dem, og jeg kommer ikke tillate at noen tar en fridag, sier Löw til Uefa.com.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer