TILBAKELENT STIL: Louis van Gaal (t.h.) satt stort sett stille i setet sitt under Nederlands treningskamp mot Ecuador lørdag, mens assistenten Danny Blind (t.v.) var den som overbragte beskjeder til spillerne. Det er ventet at van Gaal vil bli presentert som ny Manchester United-manager i løpet av dagen i dag. Foto: Michael Kooren / Reuters / NTB Scanpix
TILBAKELENT STIL: Louis van Gaal (t.h.) satt stort sett stille i setet sitt under Nederlands treningskamp mot Ecuador lørdag, mens assistenten Danny Blind (t.v.) var den som overbragte beskjeder til spillerne. Det er ventet at van Gaal vil bli presentert som ny Manchester United-manager i løpet av dagen i dag. Foto: Michael Kooren / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Slik kan United se ut med Louis van Gaal som ny sjef

Blir trolig presentert i dag.

Bekreftelsen foreligger ikke ennå, men det er ventet at Louis van Gaal i løpet av dagen vil bli presentert som Manchester Uniteds nye manager.

Den nederlandske landslagssjefen ledet sine utvalgte til 1-1 mot Ecuador i en treningskamp på Amsterdam Arena 17. mai.

Det var første gang van Gaal var i aksjon fra sidelinja siden han ble utpekt som favoritt til å overta managerstolen som Ryan Giggs har holdt varm siden David Moyes fikk fyken på Old Trafford.

Fem punkter
Det nederlandske landslaget har fri i dag, før avreise til Portugal i morgen, og det er ventet at begge parter vil benytte den ledige dagen til å få unna de siste formalitetene og offentliggjøre nyheten.

Verken Manchester United eller Louis van Gaal er tjent med at dette trekker ut i tid. United er naturligvis opptatt av at den nye manageren er sentral i utvelgelsen av nye spillere, mens van Gaal i tiden framover må ha fullt fokus på VM-sluttspillet med Nederland.

Da han holdt pressekonferanse om det nederlandske VM-troppen nylig, så fikk han like mange spørsmål om Manchester United.

Under lørdagens treningskamp mot Ecuador hadde Telegraphs reporter Mark Ogden et ekstra øye på hvordan Louis van Gaal ledet laget — og hva slags filosofi den tidligere Ajax-, Barcelona- og Bayern München-sjefen han står for.

Han summerte det hele opp i fem punkter.

• Taktiske eksperiment Selv uten nøkkelspillere som Arjen Robben, Wesley Sneijder, Nigel de Jong og Rafael van der Vaart, så eksperimenterte van Gaal med en 3-5-2-formasjon mot Ecuador — et brudd med landslagets tradisjonelle 4-3-3-formasjon.

Kritiske røster hevdet at van Gaal «drepte totalfotballen», ved  å justere på en testet og vellykket formel. Ifølge Ogden var det i realiteten en 3-4-1-2 formasjon, med PSV Eindhovens Georginio Wijnaldum i tierrollen.

Selv om Nederland ikke klarte å slå Ecuador, så roste United-spissen Robin van Persie van Gaals kampledelse etter kampen.

- Jeg tror på det nye systemtet. Det fører med seg mange muligheter, sa van Persie om taktikken til mannen som snart trolig blir hans nye sjef i Manchester United.

• Teknisk område Mens David Moyes vandret mye fram og tilbake mellom setet og sidelinja, for å gi sine instruksjoner og noen ganger for å uttrykke sin misnøye, så satt Louis van Gaal stort sett stille i setet sitt.

De taktiske endringene og instruksjonene til spillerne sto van Gaals assistent Danny Blind for.

Den tilbakelente stilen kan naturligvis endre seg under VM, når presset øker, men van Gaals rolige opptreden var uansett svært påfallende under treningskampen mot Ecuador.

• Defensive utfordringer Nederlands baklengsmål kom etter en kommunikasjonsfeil i trebackslinja.

Med de rutinertestopperne Rio Ferdinand og Nemanja Vidic ute av Manchester United, så er det liten tvil om at Louis van Gaal kan få noen defensive utfordringer dersom han velger en trebackslinje i United.

I det minste vil en rutinert midtstopper ganske sikkert stå høyt på prioriteringslista.

• Dyp playmaker Robin van Persises 1-1-scoring mot Ecudaor var pur verdensklasse, der han tok kontroll over en pasning fra midtsirkelen før han klinket til på volley. Pasningen ble servert fra 22-åringen Jordy Clasie, som dikterte det nederlandske spillet fra sin dype midtbanerolle.

Som dyp playmaker var han en link mellom forsvaret og de offensive spillerne. En tilsvarende playmakerrolle vil van Gaal helt sikkert innføre som United-boss.

Den vil være som skreddersydd for Michael Carrick, mens Toni Kroos — Bayern München-spilleren som United jakter på — også vil være perfekt i den rollen.

• Vil heve spillerne Under David Moyes? ledelse underpresterte mange av United-spillerne konstant. Med Louis van Gaal på sidelinja blir det neppe mye slinger i valsen.

Ecuadors kaptein, United-spilleren Antonio Valencia, var nok ute etter å vise seg fram for det som ganske sikkert blir hans nye sjef på klubblaget, og ifølge rapportene var han svært god mot Nederland lørdag.