Slik klarer Ronaldo å henge i løse lufta

NRK-Andreas forklarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Vi har sett det mange ganger nå: En Real Madrid-spiller - eller portugiser for den del - slår ballen inn fra sida. Det skal ekstreme fysikkevner til for å omsette innlegget i scoring.

Og det er nettopp det Cristiano Ronaldo har der inne i målfeltet, gjennom sin muskelspekkede kropp og sin fenomenale spenst.

Men han har også fysikkevner vi helst forbinder med mekanikkstudiene til Isaac Newton.

Trekker opp beina Ved å granske noen berømte headinger fra Cristiano Ronaldo - for eksempel en fra 2012/2013-sesongen (mot Manchester United), en fra 2013/2014-sesongen (mot Levante)  og en fra 2014/2015-sesongen (mot Danmark) - ser vi at nummer 7 tar sats med to strake bein. Det neste som skjer er at han bøyer knærne og trekker leggene opp bak seg, og på den måten gjør et ekstra utslag i svevet.

Når kula kommer ser det ut som om panna hans henger igjen i lufta, og bare venter på ballen. Resten handler om avslutningsteknikk og målteft.

- Jeg er ingen fotballfantast, men jeg tror du har rett, sier fysiker Andreas Wahl - kjent fra flere programmer på NRK, blant annet «Folkeopplysningen» og «Barne-TV».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer