Stavhopper Cathrine Larsåsen:

Slik kobler hun av utenfor idrettsbanen

Bruker kunst som restitusjon.

KUNSTNER: Friidrettsprofilen Cathrine Larsåsen vier fritid til familie og kunst. Hun maler bilder som restitusjon i en travel hverdag. Foto: Privat
KUNSTNER: Friidrettsprofilen Cathrine Larsåsen vier fritid til familie og kunst. Hun maler bilder som restitusjon i en travel hverdag. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Cathrine Larsåsen (29) vil kjempe seg tilbake til friidrettstoppen. Hun bruker kunst for å legge til rette for satsingen. 29-åringen er i ferd med å avslutte en sesong der hun har kjempet for å komme tilbake til toppnivået etter fødsel.

For å koble av mellom all treningen, vier hun tiden til helt andre ting.

- Har hatt interessen helt siden jeg var liten. Jeg har ingen kunstutdannelse, men det er erfaringer jeg har tatt med meg på veien. Derfor finnes det mye sportslig i kunsten min. Det innebærer styrke, svakheter og følelser, sier Larsåsen til Dagbladet.

SAMBOERE: Cathrine Larsåsen og samboer Morten Jensen, som er dansk lengehopper. Her fra leiligheten i Sydhavnen, København. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
SAMBOERE: Cathrine Larsåsen og samboer Morten Jensen, som er dansk lengehopper. Her fra leiligheten i Sydhavnen, København. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer

Restitusjon

I sommer åpnet hun et eget kunstgalleri i Oslo. Til tross for at hun de siste åra har vært bosatt i København, der hun trener og bor sammen med sønnen Loui (1) og samboer Morten Jensen.

- Kunsten min er inspirert av både livet som toppidrettsutøver og livet som mamma. Det er noe jeg har drevet med gjennom hele karrieren. Først nå har jeg bestemt meg for å gjøre noe mer med det, sier Larsåsen.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

- Hvordan kombinerer du rollen som mor, toppidrettsutøver og kunstner?

- Kunst er restitusjon. Da får jeg tømt tankene mine. Samtidig er det blitt en slags jobb. Det jeg tjener på bildene mine går til treningsleir og staver. Det er en måte å finansiere satsingen på. For hvert verk jeg selger, så er det med å legge til rette for at jeg kan satse som idrettsutøver, sier 29-åringen.

- Hva slags kunst er det du lager?

- Den neste utstillingen min er som mamma. Det er kunst for både voksne og barn, og en slags lekeverden. Samtidig er har bildene idrettspreg, sier stavhopperen.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Oslo-kvinnen har stått utenfor landslaget etter at hun ble gravid. Det har ført til at hun ikke får samme økonomisk støtte som friidrettsutøvere som representerer Norge i store mesterskap som OL.

Satser mot EM

Larsåsen klarte ikke å kvalifisere seg til EM eller OL i sommer, men vil satse videre mot EM neste år.

- EM til neste år er det store målet og jeg føler jeg har fått til mye denne sesongen, selv om ikke alt vises i resulteter. Jeg måtte våge å være dårlig i starten av sesongen etter at jeg kom tilbake fra fødsel. Formen min er god, og nå jobber jeg med det tekniske. Jeg er fortsatt motivert til å stå på videre og vil vise mitt aller beste, sier Larsåsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer