COMEBACK-KOREN: Linn-Kristin Riegelhuth Koren er klar for Rio-OL i august.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
COMEBACK-KOREN: Linn-Kristin Riegelhuth Koren er klar for Rio-OL i august. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Slik kom Linka tilbake: - Fant min måte å løse det på

Halvår etter at hun fødte.

ULLENSAKER (Dagbladet): - Det føles uvirkelig og stort.

Ordene tilhører Linn-Kristin Riegelhuth Koren (31). I sin forrige mesterskapskamp - EM-finalen 2014 mot Spania - ble «Linka» kåret til banens gigant og scoret 10 mål.

I går ble hun tatt ut i OL-troppen som reiser til Rio. Halvannet år seinere.

Det skjer bare halvåret etter at hun ble mor til ei jente 22. desember i fjor - to dager etter at Norge tok VM-gullet i Danmark.

OL-KLAR: Linn-Kristin Riegelhuth Koren .
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
OL-KLAR: Linn-Kristin Riegelhuth Koren . Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- For meg har det vært en fantastisk opplevelse å bli mamma og ha muligheten til å være toppidrettsutøver. Jeg har en kropp som fungerer og kan prestere. Det er mange elementer som har vært fantastiske det siste halvåret, sier Riegelhuth Koren til Dagbladet.

OL-målet

Hun står med sterke 268 landskamper og har scoret 965 mål, dermed er Larvik-spilleren den i OL-troppen med klart flest kamper for håndballjentene.

Men det var langt fra en selvfølge at det skulle bli et comeback allerede nå.

- OL har vært et mål og en drøm siden det øyeblikket jeg fant ut at jeg var gravid. Men det er viktig å ha det som en drøm og et mål, og så ta en sjekk underveis og se om det virkelig er realistisk. Det var viktig å ta en ny vurdering etter fødselen. Etter det har jeg bygget meg opp stein for stein og jobbet hver dag for å bli bedre, sier «Linka».

EM-GIGANT: I sin forrige mesterskapskamp, i EM 2014, ble Linn-Kristin Riegelhuth-Koren banens store spiller med 10 scoringer. Foto: Bjørn Langsem
EM-GIGANT: I sin forrige mesterskapskamp, i EM 2014, ble Linn-Kristin Riegelhuth-Koren banens store spiller med 10 scoringer. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Balanse

Hun utdyper:

- Det viktigste har kanskje vært at jeg har holdt meg skadefri og samtidig må jeg presse meg selv. Jeg måtte skynde meg sakte, men samtidig prestere. For meg har det vært fantastisk å være mamma og få det perspektivet. Det har gitt en veldig god balanse i min hverdag for å prestere bra, sier 31-åringen.

Håndballspilleren er gift med den tidligere herrelandslagsspilleren Einar Riegelhuth Koren (31). Han har lagt opp og jobber nå som lege.

Etter rundt ett år på sidelinja snek det seg inn tanker om OL-drømmen virkelig var mulig.

- Jeg har vært med så lenge og vet hvor tøft det er. Selvsagt har det dukket opp tanker om OL virkelig var mulig. Men da er spørsmålet hvordan jeg skal angripe det. Jeg må bare gjøre så godt jeg kan, og da var det opp til Thorir og Mia om de ville ta meg ut. Sånn er det dessverre. Vi er for mange gode spiller, sier Linka og sikter til trenerteamet Hergeirsson og Högdahl.

- DEILIG: Katrine Lunde var en av to keepere som ble tatt ut i landslagstroppen til håndballandslaget som skal til OL i Rio. Video: NTB Scanpix Vis mer

- For meg handler det om å fungere i hverdagen og kose meg med det. Jeg har funnet min måte å løse det på: beinhard strukturert trening over tid, men samtidig flink til å regulere slik at jeg tåler belastningen. Det er jo ikke så lenge siden jeg ble mamma, sier Riegelhuth-Koren med et smil.

OL starter 6. august med kamp mot Brasil.