Tsjekkia - Norge - 3 dager igjen

Slik kommenterer Jarstein de sensasjonelle tallene i to tyske aviser

- Fotball har aldri vært mer moro. 

TRENER I BERLIN: Rune Almenning Jarstein og fotballandslaget. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
TRENER I BERLIN: Rune Almenning Jarstein og fotballandslaget. Foto: Vidar Ruud / NTB ScanpixVis mer

Tsjekkia - Norge, VM-kvalifisering, på MAX fredag klokka 20.45

BERLIN (Dagbladet): Rune Almenning Jarstein (32) innrømmer overfor Dagbladet at det aldri har vært mer moro å spille fotball.

Og det er kanskje ikke så rart: I to toneangivende tyske aviser herjer keeperen på spillerbørsen etter ti runder i Bundesliga.

Hør bare her:

* I både Bild og Kicker har han best poengsum av samtlige 18 førstekeepere. Det inkluderer Bayern Münchens sisteskanse og verdensmester Manuel Neuer.

* Ser vi alle spillere i Bundesliga under ett - inkludert utespillere - ligger Jarstein på andreplass på børsen til Kicker. Bare Bayern Münchens Franck Ribery er bedre.

* På spillerbørsen til Bild - som er Europas største avis - er nordmannen på en delt sjuendeplass. Her toppes børsen av FC Kölns storscorer Anthony Modeste.

- Det er et kompliment. Og det er kjekt. Men det er ikke noe jeg bruker veldig mye energi på, sier Jarstein til Dagbladet.

Omsvermet

Han var en svært omsvermet mann da fotballandslaget hadde pressetreff i Berlin i kveld. Laget bygger seg opp til møtet i VM-kvalifiseringen mot Tsjekkia fredag.

Og der Norge lenge har hatt to jevne keepere, er det nå ingen tvil om hvem som står i mål. Navnet er Jarstein. Eller som høflige tyskere sier: Herr Jarstein.

STOPPER DET MESTE: Rune Almenning Jarstein ruver i mål for Hertha Berlin denne sesongen. Foto: NTB Scanpix
STOPPER DET MESTE: Rune Almenning Jarstein ruver i mål for Hertha Berlin denne sesongen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg koser meg veldig. Det er fantastisk gøy å gå ut på stadion med så mye folk og stemning. Det gjelder å nyte det, men også jobbe hardt for å bli bedre, forteller han.

Spillerbørsene i Bild og Kicker opererer med en skala fra én til seks. Én er det beste. I Bild har 32-åringen en gjennomsnittlig børskarakter på 2,50. Han har vært på «Rundens lag» tre av ti ganger.

I Kicker har han en gjennomsnittlig børskarakter på 2,40. Det er andreplass og 0,40 poeng bak Franck Ribery.

Sensasjonelt

Jarstein har startet sesongen sensasjonelt, i et land som er kjent for å fostre den ene briljante sisteskansen etter den andre.

Han sier:

- Du må ikke tenke for mye på det. Det gjelder å prestere i neste kamp. Det går ikke av seg selv.

Spesielt en redning mot Hoffenheim nylig oste av klasse.

IMPONERT. Per-Mathias Høgmo  på pressetreff tirsdag ettermiddag.
Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
IMPONERT. Per-Mathias Høgmo på pressetreff tirsdag ettermiddag. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

- Det er et helt annet liv enn for ett og et halvt år siden, innrømmer Jarstein, som har en fortid i Viking, Rosenborg og Odd.

Fornøyd trener

Også landslagstrener Per-Mathias Høgmo er svært fornøyd med keeperens utvikling:

- Han er veldig stabil og utstråler ro og autoritet. Han er i det hele tatt blitt en sterk profil i tysk fotball. Det er det vi ønsker, at norske spillere skal ta det mulighetsrommet.

Høgmo fortsetter:

- Honnør til Rune selv, og måten han har håndtert motgang på. Han har brettet opp ermene. Han har trent mest og best, og ønsket dypt å få plassen. Han lot seg ikke affisere av motgangen. Det er en forbilledlig måte å angripe situasjonen på.